حفظ امنیت در هنگام حضور در یک شبکه محلی و یا جستجو در شبکه اینترنت توسط ابزارهایی با نام ضدویروس و یا دیواره آتش (Firewall) انجام می شود. با وجود اینکه سیستمعامل ویندوز هر دوی این ابزارها را به صورت پیشفرض در خود دارد، اما اکثر کاربران ترجیح میدهند ابزارهای کمکی را بدین منظور بر روی سیستم نصب کنند.
بیشتر بخوانید:
فایروال چیست و چگونه کار می کند؟
فایروال ها ابزارهایی هستند به منظور جلوگیری از نفوذ و هک، دسترسی های غیرمجاز، حملات تکذیب سرویس و مانند آنها در سطح شبکه و یا کامپیوتر شخصی از آنها استفاده می شود.
معمولا فایروال ها توسط رولهایی که برای آنها تعریف شده است عمل می کنند و هر آنچه که بر خلاف قوانین تعریف شده باشد عکس العمل در نظرگرفته شده برای آن بصورت خودکار صورت می گیرد.
برای مثال اگر رمز عبور بیش از یک تعداد مشخص، بصورت اشتباه وارد شود دسترسی شخص که معمولا بصورت آی پی یا مک آدرس در نظر گرفته می شود بصورت موقت و یا دائم مسدود میشود.
همانطور که گفته شد فایروال ها بصورت فایروال سخت افزاری و فایروال نرم افزاری وجود دارند. بنابه عملکرد متفاوت آنها میتوان از یک یا هر دو مدل آن استفاده نمود. معمولا استفاده از هر دو مدل پیشنهاد می شود چون عملکرد آنها در بستر شبکه بصورت متفاوتی صورت می گیرد. در اینجا قصد داریم هر کدام از آنها را بصورت مجزا توضیح دهیم.
فایروال نرم افزاری چیست؟
نرم افزاری هستند که بر روی سیستم عامل نصب می شوند. فایروال نرم افزاری توانایی کنترل ترافیک شبکه را در لایه های محدودی می تواند انجام دهد. به این معنی که قادر است بخشی از لایه های شبکه را کنترل کند که به سیستم عامل منتقل و مربوط می شود و قادر نیست ترافیک قبل از سیستم عامل را کنترل کند.
فایروال هایی نظیر Windows, Comodo, CSF, Symantec, Internet Security, … همگی در این مجموعه قرار دارند. نکته قابل توجه در فایروال های نرم افزاری این است که می بایست عملکرد بسیار مناسبی در مقابل درخواست های نرم افزاری داشته باشد.
این مورد علاوه بر ساختار نرم افزار به پیکربندی داخلی آن نیز مربوط است. زیرا در غیر اینصورت و عدم وجود ساختار و پیکربندی مناسب به راحتی میتوان آنرا با درخواست های متعدد کنار زد و در حالت Overload قرار داد.
معرفی نرم افزار TinyWall
TinyWall نام یک ابزار جدید و رایگان به منظور حفاظت از امنیت کاربر حین فعالیت در شبکه است و تمامی ترافیک شبکه شما را به طور دقیق مورد آنالیز و بررسی قرار می دهد تا در صورت بروز هرگونه شرایط ریسکی و پرخطر، سریعا از وجود بدافزارها و یا تهدیدات امنیتی مطلع شوید.
بدین ترتیب کاربر میتواند دسترسی اپلیکیشنها به شبکه را باز کند و یا اینکه مطابق با تشخیص خود آنها را ببندد. اما نکته مهم این است که این ابزار برای کاربرانی مفیدتر است که از تنظیمات متعدد خسته و سردرگم نمیشوند زیرا هنگامی که این برنامه به روی ویندوز شما نصب و اجرا شد، اگر کاری که انجام میدهید نیازمند اتصال به شبکه یا اینترنت باشد و این اتصال به خوبی انجام نمیگیرد، فایروال را بررسی نمایید. شما میتوانید تمام برنامه های مطمئن و امن که با آنها سروکار دارید را در لیست مجاز این نرم افزار که در تنظیمات settings موجود است، وارد نمایید.
دانلود
دانلود با حجم 1 مگابایت ( رایگان )
بیشتر بخوانید: