سرور مجازی چیست ؟ | آشنایی با مزایا و کاربردهای VPS

سرور یا ماشین مجازی چیست ؟
سرور مجازی با استفاده از نرم افزار های مجازی سازی روی سرور اختصاصی اجرا میشود. سرور مجازی را به اختصار VPS که کوتاه شده Virtual Private Server است مینامند، لازم به ذکر است که اغلب شرکتهای میزبانی وب از جمله هاستیدا این نوع سرورها را ارائه میدهند. در این مقاله قصد داریم به موضوع VPS چیست بپردازیم و از سیر تا پیاز سرور های مجازی را کالبد شکافی کنیم، با ما همراه باشید.
در این مقاله بررسی میکنیم:
- سرور یا ماشین مجازی چیست ؟
- مزایای VPS
- سرور های مجازی چه کاربردی دارند؟
- چگونه یک ماشین مجازی بسازیم ؟
- انواع وی پی اس ها
- تفاوت VPS و VDS
- سرور مجازی ابری چیست ؟
- VPS ایران
- چند سوال ساده
- خلاصه
سرور یا ماشین مجازی چیست ؟
قبل از هرچیز، باید تعریف یک سرور را بدانید. سرور، یک کامپیوتر قدرتمند است، که دائم در حال فعالیت بوده و به اینترنت متصل میباشد. به این کامپیوتر قدرتمند، سرور میگویند. یک ماشین مجازی یا Virtual Private Server، میتواند عملکرد یک سرور فیزیکی را تقلید کند. بر روی یک سرور، ممکن است چندین VPS وجود داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است، یک سرورمجازی، به مراتب قدرتمندتر از یک سرور Dedicated عمل کند. اما در هر صورت، انتخاب سرور اختصاصی یا سرور مجازی، نیاز به بررسی دقیق شرایط دارد.
هر کدام از سرور های مجازی، ممکن است سیستم عامل جداگانه خود را داشته باشند، همزمان باهم کار کنند، حتی اگر یکی از آنها مسدود شود، سایر سرور های مجازی حتی متوجه هم نخواهند شد. نرم افزار های مجازی ساز از منابع سرور فیزیکی استفاده میکنند، تا این سرور ها را خلق کنند.
مزایای VPS
از مزایای سرور های مجازی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالای روشن و خاموش شدن ماشین مجازی
- سرعت بالا در اجرای نرمافزارها و پردازش اطلاعات
- بازیابی نرمافزار های از دسترس خارج شده
- کمترین زمان خارج از دسترس بودن
از دیگر مزایای سرور های مجازی میتوان به صرفهجویی در زمان و هزینه اشاره کرد. نکته جالب در مورد این سرورها این است که برای مدیریت آنها به دانش زیادی نیاز ندارید. چرا که محیط کاری این سرورها بسیار ساده است. علاوه بر این، سرور های مجازی از نظر امنیتی و حفظ کلمه عبور، غیر قابل نفوذ بودن و سایر مباحث امنیتی از ویژگیهای سرور های فیزیکی تقلید میکنند.
علاوه بر امنیت فوق العاده بالای این دسته از سرور ها میتوان به مدیریت ساده پایگاه داده اشاره کرد. بسیاری از نرم افزارها برای سرور های مجازی هم طراحی شده است. این نرمافزارها میتوانند تمام نیاز های کاربر را برطرف نمایند. همچنین باعث بالا رفتن امنیت میزبانی وب در سرور های مجازی میشود.
سرور های مجازی چه کاربردی دارند؟
- استفاده از سرورمجازی به عنوان عامل ارتباط ثانویه و رمزنگاری اطلاعات
- میزبانی وب سایت نسبتا پر مصرف یا تعدادی سایت با مصرف متوسط
- استفاده از سرور های مجازی، برای وب سرویسهایی مانند: دیتابیس سرور، ایمیل سرور و…
- استفاده از سرور های مجازی برای کنترل یا بهبود عملکرد سیستمها
- و…
چگونه یک سرور مجازی بسازیم ؟
یک VPS میتواند از یک یا چند سرور اختصاصی استفاده کند. در حالت معمولی، یک سرور میتواند چند سرور مجازی را دربر بگیرد. قبل از هرچیز، باید سرور مورد نظر خود را بشناسید.چرا که سرور شما باید قابلیت مجازی سازی داشته باشد. سپس به یک نرم افزار مجازی ساز نیاز دارید. این نرم افزارها انواع مختلفی دارند. این نرم افزارها بر اساس نوع عملکرد، به دو دسته رایگان و هزینهای تقسیم میشوند. پس از فراهم کردن شرایط فوق، باید درنظر داشته باشید، به ازای هر سرور یا ماشین مجازی به یک آی پی نیاز دارید، تا بتوانید ماشین مجازی خود را در شبکه به ثبت برسانید. سرور های مجازی با توجه میزان رم، هارد، پردازنده و… قابل پیکربندی هستند.
در ادامه به چند تکنولوژی مجازیساز اشاره میکنیم:
- مجازی ساز KVM
- مجازی ساز VMware
- مجازی ساز Xen
- مجازی ساز Virtuozzo
- مجازی ساز OpenVZ
- و…
انواع وی پی اس ها
سرور مجازی معمولا با توجه بر اساس سیستم عامل و مدل مجازیساز دسته بندی میشوند.
در زیر به انواع دسته بندی این سرورها اشاره میکنیم:
- سرور ویندوز (با امکان نصب اغلب نسخه های ویندوز)
- سرور لینوکس (با امکان نصب اغلب توزیع های لینوکس)
- اختصاصی (با منابع سخت افزاری و پورت اتصال کاملا اختصاصی)
- اشتراکی (با منابع سخت افزاری اشتراکی)
- ابری (ساختاری متفاوت نسبت انواع دیگر)
سرور مجازی ابری چیست ؟
قبل از بررسی این تعریف، به تعریف ابر میپردازیم. ابر و محاسبات ابری به جای استفاده از یک سرور و یا یک کامپیوتر محلی، از یک شبکه در اینترنت برای ذخیره، مدیریت و پردازش اطلاعات استفاده میکند.
هدف این محیط این است که کاربران از راه دور و بدون داشتن منابع مورد نیاز تخصصی، به اطلاعات دست یابند. همچنین نیازی به ذخیره، مدیریت و پردازش اطلاعات در کامپیوتر خود نداشته باشند.
VPS ایران
در میان فناوری مجازی سازی سرور ها، کشور عزیزمان ایران هم، از قافله عقب نمانده و VPS های خود را به راه انداخته است. هاستیدا هم در همین راستا، سرور های مجازی با کیفیتی بالا را فرآهم آورده است، همچنین از فناوریهای روز دنیا بهره گرفته تا بهترین سرور های مجازی را به کاربران خود ارائه دهد. در ادامه به چند مزیت در مورد وی پی اس ایران، میپردازیم.
سرور مجازی ایران در بهترین دیتاسنتر های کشور میزبانی میشوند. این امر سبب افزایش سرعت و پایین آمدن پینگ تایم شده است. علاوه بر این، این سرور های مجازی، دارای پورت اتصال ده گیگابیتی با پهنای باند نامحدود میباشند. از دیگر مزایای سرور های مجازی داخلی، نسخه پشتیبان آنهاست. چرا که شما میتوانید، در حین خرید VPS، از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. اگر به هر دلیلی اطلاعات شما از بین رفت، با استفاده از این نسخه پشتیبان، اطلاعات را بازگردانی کنید. سرور های مجازی ایران، از بهروزترین سخت افزار های دنیا و بهترین برندها استفاده میکند، تا در ارائه خدمات، تمام نیاز های کاربران گرامی را برطرف نماید. از دیگر ویژگیهای مثبت سرور های مجازی ایران، کنترل پنل مدیریتی آن است. در محیطی بسیار ساده، میتوانید تمام عملیاتهای مدیریتی، از جمله خاموش و روشن کردن، ریاستارت کردن و نصب مجدد سیستمعامل را از داخل پنل ارائه شده انجام دهید.
چند سوال ساده
تفاوت سرور های مجازی ایران و سرور های مجازی خارج چیست؟
همه ما میدانیم، در دنیای اینترنت فواصل جغرافیایی، اهمیت زیادی دارند. چرا که هرچه این فاصله کوتاهتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات در حد چند ثانیه کوتاهتر میشود. چند ثانیه برای لود کردن یک وب سایت که به دنبال سئو و بازید بالایی است اهمیت ویژه خواهد داشت. بنابراین، میتوان اینطور گفت، که سرور های مجازی داخلی با سرور مجازی خارج از لحاظ سخت افزاری تفاوت چندانی ندارند. اما از لحاظ افزایش سرعت پردازش و انتقال اطلاعات، سرعت بالایی دارند. همین امر سبب افزایش و آسایش بازدید کننده از سایت شما میشود. به علاوه، اطلاعات شما در داخل کشور ذخیره میشود. این موضوع برای افرادی که دوست دارند اطلاعات وب سایت خود را داخل کشور نگه دارند اهمیت بالایی دارد، هرچند که کیفیت بالای دیتاسنتر های خارجی همچنان طرفداران پر و پا قرص خود را دارد.
چه سیستم عاملی بر روی ماشین مجازی ایران نصب میشود؟
به طور کلی، نصب سیستم عامل بر روی سرور های مجازی تفاوت خاصی در مکانیت جغرافیایی سرور ندارد و میتوان تمام نسخه های لینوکس و ویندوز را بر روی VPS ایران نصب کرد، اما سرور های ایرانی به دلیل قوانین داخل کشور اجازه ارائه سیستم عامل میکروتیک را ندارند.
شرکت هاستیدا از کدام کشورها سرور های مجازی ارائه میدهد؟
شرکت هاستیدا علاوه بر سرور های مجازی داخلی، سرور مجازی خارج از جمله سرور مجازی فرانسه ، سرور مجازی آلمان و VPS هلند را نیز عرضه مینماید. قبل از خرید VPS، به پلنهای ارائه شده داخل سایت مراجعه کرده و بسته به نیاز خود VPS خارجی و یا داخلی مدنظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.
خلاصه
در این مقاله به تشریح موضوع VPS چیست پرداختیم، همچنین سرور مجازی ایران را مورد بررسی قرار دادیم. از فواید و کاربرد های این دسته از سرور ها گفتیم و انواع آنها را توضیح دادیم. اگر در انتخاب و خرید بهترین سرور مجازی برای کسب و کار خود نیاز به دریافت مشاوره رایگان داشتید میتوانید از طریق شماره تماس ۰۲۱۷۸۳۷۲ با کارشناسان واحد فروش هاستیدا به صورت ۲۴ ساعته در ارتباط باشید.
مقاله خیلی خوبی راجب به سرور مجازی بود. ممنون
از همراهی شما سپاسگزاریم.