اگر این روزها سایتتان کند شده، ممکن است مسئله از هاست، سرو مجازی یا سرور اختصاصیتان باشد. یا حتی ممکن است مشکل از داخل سایت شروع شده باشد. در هر دو حالت، راههای زیادی برای حل این مشکل وجود دارد که در این مقاله برایتان توضیح دادهایم.
راهنمای بررسی سرعت سایت
بررسی سرعت سایت یکی از کارهاییست که مدیران سایت همواره باید انجام دهند تا کیفیت کارشان حفظ شود. ممکن است سایت شما از نظر سئو، محتوا و گرافیک عالی باشد و بهترین محصولات را ارائه دهید. اما اگر سرعت سایتتان پایین باشد، ارزش تمام اینها پایین خواهد آمد.
برای یافتن مشکلاتی که باعث پایین آمدن سرعت سایت شدهاند میتوانید از سایتهای موجود استفاده کنید. سایتهای زیر از بهترین گزینهها و البته، رایگان هستند:
- GTmetrix
- Webpagetest
- Sitespeedbot
- Uptimerobot
- Google PageSpeed Insights
- Website Speed Test
- Tools Pingdom
11 دلیل رایج و اصلی کندشدن سایت
کندشدن سرعت سایت شما میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. در این مقاله 11 تا از رایجترین و مهمترین آنان را بررسی خواهیم کرد.
حجم ترافیک بالا
زمانی که حجم ترافیک سایت بیشتر گنجایش سرور و هاست بشود، میتواند موجب کندشدن سایت شود. به طور مثال اگر کاربران بسیاری به سایت وارد شوند، لازم است تا سرور نیز تحمل این حجم کاربر را داشته باشد.
برای حل این مشکل میتوانید هاست و سرورتان را ارتقا دهید، از شبکه تحویل محتوا یا همان CDN استفاده کنید و یا کدهای زیرساخت سایت را بهینهسازی کنید.
استفاده بیش از حد از محتوای فلش
محتوای فلش بهغیراز جذابیت، میتواند حجم بسیار بالایی نیز داشته باشد؛ بنابراین ممکن است استفاده بیش از حد از آن موجب کندی سایت شود. همچنین لازم به ذکر است که تشخیص و اجرای فلش برای موتورهای جستجو سخت است؛ بنابراین بتر است از فرمتهای جایگزین مانند جاوا اسکریپت استفاده کنید.
رسانه بهینه نشده
برای بهینهسازی و تعدیل حجم محتوای رسانهای مثل تصویر، ویدئو و فایلهای صوتی، باید حجم و فرمت آنها را بررسی کنید. حجم این فایلها را نباید بیشتر از 1 مگابایت بوده و فرمت آنها بهتر است JPEG یا PNG باشد.
Redirect یا همان تغییر مسیر بیش از حد و غیرضروری
زمانی که در سایت بیش از حد یا بدون نیاز واقعی، کاربران را به آدرسی دیگر منتقل میکنید سرعت سایت به طرز قابلتوجه پایین میآید. بهتر است بهجای Redirect، آدرسها را ویرایش کنید.
کدهای نادرست یا نامنظم
مشکلات کد زیرساخت سایت نیز یکی دیگر از دلایل احتمالی و رایج کند بودن سایت شما است. این کدها ممکن است بیش از حد لازم بوده یا نادرست باشند. در این صورت بهتر است آنها را بهینهسازی کرده و در صورت امکان، خلاصهشان کنید.
مسائل مربوط به JavaScript
فایلهای JavaScript یکی از محبوبترین فرمتها هستند و استفاده از آنها روند فعالیت وبسایت را آسان کرده است. بااینحال، این فایلها نیز اگر بهینهسازی نشوند، میتوانند موجب کندی سایت شوند.
برای حل مشکلات این فایلها میتوانید اسکریپتشان را بررسی کرده و مرتب کنید یا از روش asynchronous برای بارگذاری استفاده کنید.
روش Caching
روش Caching روشی است برای ذخیره منابعی مانند تصاویر، اسکریپتها و… که بر روی دستگاه یا سرورها استفاده میشوند.
نبود Cache باعث میشود سایت شنا بارها یک فایل را بارگذاری کرده و سرعتش کند بشود؛ لذا حتماً از روش Caching استفاده کنید.
بالارفتن درخواستهای HTTP
اگر مشکلات دیگر حل شده ولی سرعت سایت همچنان کند باشد، بهتر است تعداد درخواستهای HTTP را کاهش دهید. اگر همچنان مشکل حل نشد، باید فایلهای CSS و جاوا اسکریپت را فشرده کنید.
تبلیغات بیش از حد
لازم است تعداد تبلیغات را کنترل کرده و متعادل کنید. بخصوص که یکی از نتایج تبلیغات زیاد، درخواستهای HTTP زیاد است.
استفاده از سیستم مدیریت محتوای تاریخگذشته
سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا نیز میتوانند موجب کندشدن سایت شوند. این مشکلات معمولاً به دلیل عدم بهروزرسانی افزونهها اتفاق میافتند.
اگر میتوانید افزونهها را بهروزرسانی کرده و در غیر این صورت آنها را حذف کنید.
کندی سایت بهخاطر مشکلات هاست
مشکل هاست و سرور میتواند به یکی از علتهای زیر باشد:
به روز نبودن نسخه PHP
تفاوت مکان سرور و مکان عمده کاربران
کمبود گنجایش و منابع هاست
اگر تمام اینها را بررسی کردید؛ اما مشکلی نیافتید، احتمالاً شرکت هاستینگ سرورهای خود را به کاربرانی بیش از گنجایش سرور فروخته است.
سخن پایانی
سرعت بارگذاری صفحات وبسایت به عوامل زیادی از جمله تصاویر بهینه نشده، درخواستهای زیادی HTTP، کد زیرساخت نامناسب و… بستگی دارد. یافتن علت کندشدن سرعت سایت میتواند سخت باشد، اما لازم است. زیرا کندی سایت میتواند کیفیت کار آن را برای کاربران کاهش میدهد.