بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) در دهه گذشته به شدت تغییر کرده است و هر چه وردپرس سهم بازار خود را بیشتر کند، افراد بیشتری به دنبال راه هایی برای بهبود سئوی وردپرس خود می گردند.
کسبوکارها اکنون باید رویکردهای جدید و منحصربهفردی را برای برنده شدن در رقابت بیپایان برای رسیدن به صفحه اول نتایج موتورهای جستجو (SERPs) اتخاذ کنند. اگرچه ممکن است این رقابت کمی ترسناک به نظر برسد، اما همچنان نشانهای از این است که SEO چقدر مهم و حیاتی است.
در این نوشتار در مورد سئو وردپرس، ما بیش از 60 نکته سئو را به اشتراک خواهیم گذاشت که مطمئنا که این موارد به شما کمک می کند تا ترافیک سایت وردپرس خود را افزایش دهید.
سئو وردپرس در سال 2023
سئو شامل استراتژیها، تاکتیکها و روشهایی است که به محتوای وب کمک میکند تا در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو رتبه بالاتری داشته باشد. موقعیت های بهتر در SERP منجر به ترافیک ارگانیک بیشتر و در نتیجه نرخ تبدیل بالاتر می شود.
سئو دو جنبه دارد: اولین بخش، بخش فنی است که شامل بازی با الگوریتمهای رتبه بندی موتورهای جستجو می شود. دومی بیشتر در مورد استراتژی محتوایی است و در واقع برتری در این بخش از سئو به ارائه یک محتوای عالی، سرعت بالای لود صفحات و امنیت بستگی دارد.
در حالت کلی 3 نوع SEO وجود دارد:
سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی به ترتیب ذکر شده بایستی بررسی و بهینه سازی شوند. بدون داشتن وضعیت مناسب در سئو تکنیکال نمیتوان به سمت سئو داخلی رفت و بدون داشتن سئو داخلی خوب نمیتوان اقدام به سئو خارجی سایت کرد .
هرچند بر اساس نوع ماهیت این نوع از سئو، میتوان سئو تکنیکال را زیر مجموعه ای از سئو داخلی نیز دانست.
سئو داخلی (On-Page SEO)
نصب پلاگین سئو وردپرس
یکی از روشهای بهینه سازی سئو داخلی استفاده از افزونههای سئوی وردپرس است. گزینههای زیادی برای انتخاب وجود دارد اما اگر هنوز تصمیم خود را نگرفتهاید به شما توصیه میکنیم مقاله بهترین افزونه سئو وردپرس در سال ۲۰۲۲ را حتما مطالعه کنید.
بهینه سازی عناوین
کلمه کلیدی اصلی خود را در پست وبلاگ یا title tag صفحه خود قرار دهید. در گذشته، کارشناسان سئو توصیه می کردند که حتی الامکان کلمه کلیدی خود را در ابتدای عنوان قرار دهید، زیرا این کار وزن بیشتری در موتورهای جستجو دارد.
در سال 2022، این رویکرد به آرامی طرفداران خود را از دست داد. اگرچه داشتن کلیدواژههای مهم در ابتدای عنوان هنوز مهم است، اما اکنون همه چیز به سمت سناریوهای پیچیدهتر پیش میرود که در آن بهینهسازی نرخ کلیک (CTR) باید در کنار ارتباط آن با کلمه کلیدی در نظر گرفته شود.
برخی گزارش کردهاند که با ایجاد تغییرات جزئی در عناوین خود، شاهد افزایش 20 درصدی در CTR خود بودهاند.
چگونه کلمه کلیدی خود را به برچسب های عنوان خود اضافه کنیم؟
تگهای عنوان یا title tag تعداد پیکسل مشخصی دارند، به این معنی که گوگل فقط 600 پیکسل اول را نشان می دهد.
همانطور که در زیر مشاهده میکنید می توانید به صورت دستی یک برچسب عنوان در افزونه Yoast SEO تنظیم کنید.
نوشتن توضیحات متا برای افزایش نرخ کلیک (CTR)
توضیحات متا در رتبه بندی سئوی وردپرس شما تأثیر نمیگذارند. با این حال، بر CTR شما تأثیرگذارند. نگارش متا دیسکریپشن مناسب میتواند کاربران را ترغیب کند تا روی پست شما کلیک کنند.
هرچه CTR شما بیشتر باشد، ترافیک بیشتری دریافت میکنید. اگر کاربران به دوباره به صفحه سرچ گوگل برنگردند، یک سیگنال قوی از این است که محتوای شما موفق بوده است و گوگل به احتمال زیاد صفحات شما را در نتایج جستجو بالاتر میبرد. بنابراین، توضیحات متا می تواند به طور غیرمستقیم بر سئوی شما تأثیر بگذارد.
با کلیک بر روی دکمه Edit Snippet در ویرایشگر، می توانید توضیحات متا خود را به صورت دستی در افزونه Yoast SEO تنظیم کنید:
از عناوین جذاب استفاده کنید
خزنده گوگل (Googlebot) تگ های سرصفحه از H1 تا H6 را برای تعیین ارتباط محتوای سایت شما بررسی میکند. به طور کلی، بهترین کار این است که در صفحه فقط یک H1 و چندین H2 و H3 در زیر آن داشته باشید.
به این به عنوان یک سلسله مراتب محتوایی خواهید داشت. تگ H1 مهمترین هدر شماست و باید حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد. هدرهای دیگر میتوانند شامل کلمه کلیدی یا انواع long-tail آن باشند.
با این حال، از هدرها سوء استفاده نکنید. هدرها فقط باید برای تقسیم محتوای شما استفاده شوند تا بازدیدکنندگان بتوانند راحتتر مطالب را بخوانند و نباید از آنها به عنوان وسیلهای برای قرار دادن کلمات کلیدی استفاده کنید.
به تعداد کلمات توجه کنید
ضرب المثل قدیمی «محتوا پادشاه است» هنوز هم پرطرفدار است. هم Google و هم بازدیدکنندگان شما محتوای باکیفیت را دوست دارند. همچنین انتشار محتوای طولانی خیلی بهتر از مقالههای کوتاه است. البته این موضوع میتواند در وبسایتهای مختلف متفاوت باشد. اگر صاحب یک سایت خبری هستید، این قضیه ممکن است برعکس باشد، زیرا باید به سرعت محتوا را منتشر کنید. با این حال، محتوای طولانی همیشه ارجحیت دارد:
سئو خارجی (Off-Page SEO)
سئو خارجی، به مجموعه اقداماتی که در خارج از فضای وبسایت صورت میگیرد، اطلاق میشود. این اقدامات با هدف معرفی و شناساندن هرچه بیشتر وبسایت به موتورهای جستجو و به ویژه موتور جستجوی گوگل، انجام میشود. تأثیر مستقیم رعایت اصول سئو خارجی در بالا بردن رتبه وبسایت است.
ایجاد بک لینکهای با کیفیت
بک لینک ها هنوز حیاتی هستند. Google از آنها برای سنجش میزان اعتبار یک صفحه وب و نشان دادن سایت مرتبط یا ضروری دیگری استفاده میکند. برایان دین در Backlinko بیش از یک میلیون نتیجه جستجو را تجزیه و تحلیل کرد و نتیجه گرفت که بک لینک ها هنوز هم عامل مهمی در رتبه بندی هستند.
به طور کلی، اگر تعداد دامنههای ارجاع دهندهای که به شما پیوند میدهند در روند صعودی باشد، یک امتیاز مثبت برای شما محسوب میشود. این بدان معنی است که وب سایت های بیشتری در طول زمان به وب سایت شما پیوند می دهند.
در تحقیق برایان، تعداد دامنههای ارجاع منحصر به فرد قوی ترین همبستگی را با رتبه های بالا داشت. وب سایت هایی که دامنه های ارجاع بیشتری داشتند، آنهایی بودند که رتبه های بالاتری داشتند:
در پادکستهای پرطرفدار به عنوان مهمان شرکت کنید
یکی دیگر از راههای قابل اعتماد برای ایجاد بک لینکهای جدید و با کیفیت، مصاحبه در پادکستهایی در حیطه تخصص شما است. از این طریق بسیاری از مخاطبین آنها با شما آشنا خواهند شد.
چگونه این کار باعث ایجاد لینک های ورودی به وب سایت شما میشود؟
تقریباً هر پادکست یک صفحه اختصاصی برای یادداشتهای مهم، نام مهمان و برخی پیوندها به منابع ذکر شده در هر قسمت برنامه دارد.
سایتهایی را بیابید که به رقبای شما لینک دادهاند
لینک دادن سایتهای دیگر به وبسایت شما میتواند بسیار دشوار باشد. اما به احتمال زیاد، سایتهای مشابه شما قبلاً برای این کار وقت گذاشتهاند، بنابراین آنالیز رقبا میتواند به کشف فرصتهایی که در آنها میتوانید به همان روش لینک بزنید کمک میکند. ابزارهایی مانند Ubersuggest یا Ahref میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
به عنوان مثال پادکست تجاری و فناوری Kinsta را در نظر بگیرید: همه مهمانان برنامه پیوندهایی به وب سایت و پروفایل های شبکههای اجتماعی خود دارند.
با استفاده از لینکهای ورودی، سیگنالهای اجتماعی قویتری بسازید
یک نکته کوچک: صفحاتی که به سایت شما پیوند دارند را در کانال های رسانه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید. این کار به شما کمک میکند سیگنالهای اجتماعی برای آنها بسازید و اعتبار صفحهشان را افزایش دهید. پیوندهای سایتهایی با قدرت صفحه بالاتر نیز برای سئوی شما مفید هستند، بنابراین یک کار یک بازی برد-برد است.
به عبارت دیگر، میتوانید با به اشتراک گذاشتن محتوای افراد دیگر که برای لینک دادن به شما وقت گذاشتهاند، به خودتان کمک کنید.
لینکهای خارجی خود را کنترل کنید
لینکهای فالو (Dofollow) و نوفالو (Nofollow) فاکتور بسیار مهمی در بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو هستند. همه سایتها و صفحات وب یه یک روش یا توسط لینکهای دیگر با هم ارتباط برقرار میکنند. ساختن بک لینک، جزئی از سئو خارجی است و استخوانبندی موفقیت هر وبسایت است.
اگر لینکهای affiliate را در محتوای خود قرار میدهید تا از این طریق کسب درآمد کنید، پیوندها نباید ارزش سئویی داشته باشند. همین امر در مورد بنرهایی که به سایتهای دیگر پیوند دارند نیز صدق می کند.
از ویژگیهای «rel» زیر میتوان در تگ <a> برای ارائه راهنماییهایی به موتورهای جستجو درباره نحوه مدیریت پیوندها استفاده کرد.
لینکهای فالو Dofollow
به طور پیش فرض، هر لینکی که در وردپرس ایجاد میکنید یک لینک Dofollow است. گوگل این نوع لینکها را هنگام تجزیه و تحلیل سایت شما بررسی میکند. این پیوندها بر رتبه بندی شما تأثیر می گذارند، به عبارت دیگر به لینکهایی که موتور جستجو هنگام برخورد با آنها، لینک مورد نظر را دنبال میکند لینکهای فالو میگویند. این لینکها کمک به افزایش Page Rank صفحه میکنند و هر چه لینکهای فالو طبیعیتری در یک وبسایت/صفحه موجود باشد، احتمالا باعث رتبهبندی بالاتر خواهد شد. همانطور که ذکر شد، هر لینکی به طور پیش فرض یک لینک فالو است، بنابراین در صورتیکه لینک حاوی تگ نوفالو نباشد، به طور اتوماتیک لینک فالو در نظر گرفته میشود. لینکهای فالو قدرتمندترین نوع لینکها در سئو در نظر گرفته میشوند.
لینک های نوفالو Nofollow
لینک نوفالو لینکی است که به سایت دیگری اشاره نمیکند. در واقع هنوز هم شما می توانید با کلیک بر روی این لینک به سایت دیگری بروید اما از نظر موتور جستجو این لینک به هیچ چیز اشاره نمی کند یا به عبارت دیگر ربات های موتورهای جستجو این لینک ها را دنبال نمی کنند. لینک های نوفالو به افزایش رتبه سایت کمک نمی کنند. برای اضافه کردن لینک نوفالو به سایت خود، به سادگی این کد HTML را در جایی که میخواهید لینک نمایش داده شود اضافه کنید:
<a href=”https://www.example.com/” rel=”nofollow”>Link Text</a>
این تگ که به تگ نوفالو معروف است برای کاهش و جلوگیری از اسپم ها تولید شد. موتور جستجو با این کار جلوی تاکتیکهای اسپم زا را گرفت. در حال حاضر اکثر سایت ها به کامنت های خود تگ نوفالو را اضافه می کنند. با اینکه هنوز بعضی از افراد از این تاکتیک ها برای ایجاد لینک استفاده می کنند ولی تعداد آن ها نسبت به قبل کاهش چشم گیری داشته است. ضمن این که گوگل با آنالیز لینک های نوفالو سایت هایی که هم چنان قصد دریافت لینک های این چنینی را دارند مجازات می کند.
به طور کلی، برای کسب بهترین نتیجه باید نسبت خوبی بین لینک های Dofollow و Nofollowبرقرار باشد.
لینک های Sponsored
از این ویژگی برای نشان دادن پیوندهای پولی استفاده می شود.
<a href=”https://example.com” rel=”sponsored”>my link</a>
پرداخت هزینه برای پیوندهایی که دارای ارزش هستند برخلاف دستورالعملهای گوگل است، بنابراین مهم است که مطمئن شوید هر پیوند Sponsored از تگ مخصوص استفاده می کند.
چه موقع باید از “rel=”sponsored استفاده کنم؟
- برای لینکهایی که تبلیغاتی هستند
- برای لینکهایی که به عنوان شکلی از حمایت مالی درج شدهاند
- هر شرایطی دیگری که شخصی برای لینک در سایت شما هزینهای پرداخت کرده است (مبادله پول ، کالا یا خدمات)
لینک های UGC
UGC مخفف user generated content و به معنی محتوای تولید شده توسط کاربر است.
چه موقع باید از “rel=”ugc استفاده کنم؟
- برای لینکها در وبلاگ یا نظرات مقاله
- برای لینک های موجود در پستهای انجمن
- برای هر نوع لینک دیگری که کاربران شما مجاز به ایجاد آن در سایت خود هستند
استراتژی لینکدهی داخلی تعیین کنید
پیوندهای داخلی از یک صفحه یا پست در سایت شما به صفحه یا پست دیگری در همان سایت اشاره میکنند. آنها نه تنها کلید سئو، بلکه یک اصل ضروری برای navigation هستند.
Moz یک مقاله عالی در مورد اینکه چرا پیوندهای داخلی مهم هستند، دارد، اما به طور خلاصه:
- این پیوندها باعث میشوند که کاربران مدت زمان بیشتری در وب سایت شما حضور داشته باشند.
- به ایجاد سلسله مراتبی از اطلاعات و ساختار سایت شما کمک میکنند.
- با انتقال ارزش به نتیجه بهتر در رتبه بندی نتایج موتورهای جستجو کمک میکنند.
ما همیشه توصیه می کنیم حداقل 3 تا 5 لینک داخلی به هر پست یا صفحهای که مینویسید اضافه کنید. بسته به طول محتوای خود، میتوانید از تعداد بیشتری لینک هم کمک بگیرید.
از پیوند دادن به منابع خارجی نترسید
با افزودن پیوندهایی که به محتوای خارجی ارجاع میدهند، به خوانندگان خود ابزاری میدهید تا در موضوعات مختلف بیشتر تحقیق کنند و محتوای خود را به منبعی عالی و شایسته رتبهبندی بالا در نتایج جستجو تبدیل میکنید.
این اقدام همچنین میتواند یک راه عالی برای شروع گفتگو با برندهای دیگر باشد. اگر در پست خود به شرکت دیگری لینک دادید، پس از انتشار محتوایتان، یک ایمیل یا توییت سریع به آنها ارسال کنید و از آنها درخواست اشتراک گذاری کنید. اگر آنها آن محتوا را در شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند، پستهایشان میتواند ترافیک بیشتری را به وبسایت شما بکشاند.
توصیه میکنیم حداقل 2 پیوند خارجی در محتوا داشته باشید. هنگام انجام این کار، یک ترفند کوچک خوب برای نگه داشتن افراد در سایت این است که پیوند را در یک برگه یا پنجره جدید باز کنید.
Anchor Link ها را در محتوای طولانیتر بگنجانید
انکر لینک (Anchor Link) نوعی پیوند است که شما را به جای مشخصی از همان صفحه منتقل میکند. این قابلیت در محتواهای طولانی بسیار کاربردی است. به تصویر زیر توجه کنید:
انکر لینکها برای بهبود تجربه کاربر بسیار عالی هستند، زیرا خوانندگان را قادر میسازند تا به درستی به پاسخهایی که به دنبال آن هستند برسند. در یک پست طولانی که ممکن است برخی از خوانندگان به بخشی از اطلاعات محتوای شما نیاز داشته باشند، این ویژگی بسیار مفید است و از پیمایش بیش از حد جلوگیری میکند.
علاوه بر این، همانطورکه در عکس زیر مشاهده میکنید انکر لینک ممکن است در زیر عنوان پستهای شما در SERP، به شکل لینکهای سایت Google ظاهر شود.
یک فوتر حرفهای بسازید
پیوندهای فوتر بخش مهمی از وب سایت شما هستند، زیرا در همه صفحات ظاهر میشوند، بنابراین مطمئن شوید که پیوندهایی به صفحات کلیدی شما وجود دارد که میتواند به کاربران شما برای پیمایش بهتر در وبسایت کمک کنند. به یاد داشته باشید که پیوندها ارزش بین صفحات را منتقل میکنند، بنابراین پیوندهای پاورقی، سیگنال واضحی را به Google ارسال میکنند که این صفحات برای شما مهم هستند.
Negative SEO را در نظر بگیرید
به طور کلی هدف از انجام تکنیکهای سئو منفی، ثابت کردن این موضوع به گوگل است که یک سایت (سایت رقیب) در حال انجام روش های سئو سیاه و دور زدن قوانین است.
با استفاده از تکنیک های سئو منفی گوگل باور میکند که یک سایت در حال تخطی از قوانین است و در نهایت به جریمه آن سایت میپردازد در حالی که در اصل این موضوع اتفاق نمیافتد، بلکه صرفا این قانون شکنیها توسط دشمنان سایت مزبور و به نام آن سایت انجام میشود.
هر کدام از این روش ها ممکن است باعث حساسیت یک یا چند الگوریتم گوگل بر روی یک سایت شود. اگر صاحب سایت به سرعت وارد عمل نشده و این اقدامات را خنثی نکند ممکن است سایت او مورد جریمه قرار بگیرید و “پنالتی” شود.
بهترین راه برای جلوگیری از سایت در برابر حملات سئو منفی، این است که در درجه اول آن را شناسایی کرده سپس با استفاده از روشهای امنیتی قوی، نظارت بر عملکرد سایت و ردیابی لینکها را انجام دهید.
به عنوان مثال، همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید، یک کسب وکار اینترنتی بیش از 200 هزار بک لینک با کیفیت پایین را کشف کرد و بیش از 2 سال طول کشید تا این آشفتگی را از بین ببرد.
سئو تکنیکال (Technical SEO)
سئو تکنیکال در واقع به معنی بهینه سازی فنی سایت برای موتورهای جستجو است.
بنا بر اظهارات سایت yoast ، به عنوان معروف ترین ابزار بررسی و بهینه سازی سئو در وردپرس، SEO technical به معنی ارتقاء جنبه های فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه های آن در موتورهای جستجو میباشد.
اصول اساسی بهینه سازی فنی و تکنیکال سایت ها ، بر این میباشد که سایت را سریعتر کرده و کراول شدن آن را توسط خرنده های موتورهای جستجو آسان تر کنیم و کمک کنیم تا موتور جستجو سایت ما را راحت تر درک کند.
سئو تکنیکال بخشی از سئو داخلی سایت است که به ارتقا المان های داخلی سایت تمرکز دارد تا رتبه های بالاتری بدست آوریم. سئو فنی و تکنیکال در مقابل سئو خارجی قرار دارد که از طریق کانال های خارج از سایت به نمایش بیشتر سایت کمک میکند.
دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید
اگر به تازگی وب سایت خود را راه اندازی می کنید، اولین سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که آیا باید www را در دامنه خود قرار دهید یا خیر. برخی از افراد این تصور را دارند که این امر بر سئو سایت وردپرس شما تأثیر می گذارد.
به زبان ساده، داشتن www در دامنه شما هیچ مزیتی برای سئو ندارد و به هیچ وجه بر رتبه بندی شما تأثیر نخواهد گذاشت. اما این بدان معنا نیست که همیشه باید با به آدرس بدون www مراجعه کنید.
استفاده از دامنه www در مقابل دامنه بدون www بیشتر یک موضوع ترجیحی شخصی است. اگر شما URL های کوتاه تر را ترجیح میدهید، استفاده از naked URL ها برای شما بهتر است.
به یاد داشته باشید که مهم نیست کدام نسخه را انتخاب میکنید، در نهایت باید تغییر مسیرها را طوری تنظیم کنید که فقط یک نسخه قابل دسترسی باشد. به عنوان مثال، اگر از www.hostida.com را در مرورگر خود تایپ میکنید، به سادگی به hostida.com هدایت شوید.
از URL های تکراری استفاده نکنید
همانطور که در بالا ذکر شد، فقط یک نسخه از URL های شما باید قابل دسترسی باشد. به عنوان مثال، URL های زیر احتمالاً یک محتوا را بارگیری می کنند، به این معنی که موتورهای جستجو میتوانند هر دو را به عنوان دو صفحه جداگانه فهرست کنند.
hostida.com/about-us
hostida.com/About-Us
همین امر در مورد URL هایی که با و بدون اسلش انتهایی ختم می شوند نیز صدق می کند. مثلا:
hostida.com/about-us
/hostida.com/about-us
و همچنین بر اساس پروتکل. مثلا:
https://hostida.com/about-us
http://hostida.com/about-us
وجود چنین URL هایی برای سئو بد است زیرا هر نسخه تکراری به طور موثری با نسخه اصلی رقابت میکند. با تغییر مسیر هر URL تکراری به نسخه اصلی، باعث میشود که همه سیگنالهای رتبه بندی به یک نسخه بروند و شانس بیشتری برای نمایش در نتایج جستجو به آن URL میدهد.
نصب گواهینامه SSL
گوگل رسما اعلام کرده است که HTTPS یک فاکتور رتبه بندی است. این پروتکل همچنین یکی از معیارهای Google Page Experience است (در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد).
برای استفاده از این پروتکل، باید گواهینامه SSL را در سایت خود نصب کنید و در صورت عدم استفاده از آن، مرورگرهای مختلف محتوای وبسایت شما را نمایش نخواهند داد. مانند این عکس:
XML Sitemap
نقشه سایت XML روشی برای صاحبان وب سایتها است که موتورهای جستجو را از تمام صفحاتی که در وب سایت آنها وجود دارد، مطلع کنند. همچنین در مورد پیوندهای مهم موجود در وب سایت و زمان به روز رسانی وب سایت شما به موتورهای جستجو آگاهی میدهد. نقشه سایت رتبه بندی جستجو را افزایش نمیدهد، اما به موتورهای جستجو اجازه بهتر خزیدن در وبسایت شما را خواهد داد.
از نظر بهینه سازی موتور جستجو (SEO) نقشه سایت بسیار مهم است. ابتدا باید این نکته بیان شود که اضافه کردن نقشه سایت تاثیری بر رتبه بندی جستجو ندارد. با این حال، اگر صفحهای در سایت شما وجود دارد که ایندکس نمی شود، sitemap به شما این امکان را می دهد که وجود این صفحه را به موتورهای جستجو اطلاع دهید.
مرحله 1: تنظیمات نقشه سایت XML را روشن کنید
فرض می کنیم که Yoast SEO را قبلاً نصب کرده اید. برای ایجاد فایل نقشه سایت خود، به مسیر SEO > General در داشبورد وردپرس خود بروید. مطمئن شوید که سوئیچ نقشه سایت XML روشن است:
مرحله 2: نقشه سایت خود را آزمایش کنید
دوباره بررسی کنید که آیا فایل های تولید شده به طور خودکار با موفقیت ایجاد شدهاندیا خیر. میتوانید فهرست نقشه سایت خود را با افزودن sitemap_index.xml به دامنه خود مشاهده کنید، مانند:
https://domain.com/sitemap_index.xml
نتیجه باید چیزی شبیه به تصویر زیر باشد:
سپس باید نقشه سایت خود را در گوگل سرچ کنسول و Yandex Webmaster Tools سابمیت کنید.
درخواست Crawling برای ایندکس سریعتر
به طور معمول، زمانی که محتوایی را در سایت خود منتشر میکنید، گوگل میزان خزش محتوای شما را مشخص میکند که ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت یا چند روز طول بکشد.
با این حال، راهی برای تشویق گوگل به فهرست کردن صفحات جداگانه با استفاده از ابزار Indexing Request در سرچ کنسول وجود دارد.
در Google Search Console، بر روی گزینه URL Inspection در قسمت Overview در نوار کناری کلیک کنید، URL صفحه مورد نظر را برای ایندکس شدن وارد کنید، سپس برای تأیید روی Enter کلیک کنید.
خطاهای Crawl را بررسی کنید
خطاهای Crawl زمانی رخ میدهند که خزندهها (موتورهای جستجو، رباتها و غیره) نتوانند به یک صفحه دسترسی پیدا کنند. این اتفاق ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.
یک راه عالی برای بررسی خطاهای خزش این است که به حساب سرچ کنسول خود بروید و در قسمت گزارش Coverage جزئیات هرگونه خطایی را که Google هنگام خزیدن سایت شما با آن مواجه شده است را مشاهده کنید.
با کلیک کردن روی هر نوع خطا، به چند نمونه از URLهایی که با این خطا مواجه شدهاند بروید. سپس میتوانید روی نماد بازرسی URL در کنار هر پیوند کلیک کنید تا درباره نحوه کشف URL توسط Google بیشتر بدانید.
از داده های ساختار یافته استفاده کنید
ممکن است اصطلاحات “دادههای ساختاریافته” یا “نشانه گذاری طرحواره” را شنیده باشید. داده های ساختاریافته یک کد اضافی هستند که به موتورهای جستجو کمک می کنند تا داده های بیشتر و بهتری را از طریق اسنیپتهای ویژه به بازدیدکنندگان ارائه دهند.
رتبهبندی ستارهای نمونهای از، دادههای ساختاریافته هستند. این می تواند به شما کمک کند تا به نقاط خاصی در SERP ها برسید، که این قدرت را دارند که CTR شما را به طور چشمگیری افزایش دهند.
موسسه CXL مطالعهای انجام داد و دریافت که شرکتهایی که از رتبهبندی ستارهای استفاده میکردند، CTR بسیار بالاتری دارند. آنها به این نتیجه رسیدند که این استراتژی نتایج بهتری به همراه دارد.
یکی دیگر از دلایل مهم برای استفاده از داده های ساختاریافته این است که میتواند به گوگل کمک کند تا بهتر بفهمد کسب و کار شما چه می کند و چگونه در وب قرار می گیرد.
بسیاری از تم های وردپرس دارای نشانه گذاری طرحی کد شده هستند، اما برخی از آنها اینطور نیستند. می توانید وب سایت یا پست وبلاگ خود را با ابزار تست داده های ساختاریافته گوگل آزمایش کنید:
بررسی منظم سئو
SeoSiteCheckup یک ابزار رایگان است که به شما اطلاع می دهد که اوضاع سئوی سایت شما چگونه کار می کنید. با این که این ابزار بسیار ابتدایی است، میتواند به شما در شروع کار کمک کند. سایر ابزارهای سئو، از جمله Ahrefs و Semrush، به شما امکان میدهند به سرعت هر گونه مشکلی را که ممکن است در سئو ایجاد شده باشد را، شناسایی کنید.
محتوای تکراری را از فهرست خارج کنید
ممکن است احمقانه به نظر برسد که دو نسخه یکسان از یک محتوا داشته باشید، اما بیشتر از آنچه فکر میکنید اتفاق می افتد.
متأسفانه، ایندکس شدن چندین نسخه از محتوای شما می تواند منجر به مشکلات جدی سئو شود. البته گوگل به طور رسمی شما را به دلیل داشتن پست ها یا صفحات تکراری جریمه نمی کند، اما این اتفاق میتواند بر رتبه بندی شما تأثیر بگذارد.
مشکل اصلی این است که وقتی با دو محتوای یکسان ارائه می شود، گوگل نمیداند کدام یک را رتبه بندی کند. در این مورد، سادهترین راه این است که در داشبورد وردپرس به Settings > Reading در بروید و کادر کناری را انتخاب کنید تا موتورهای جستجو را از ایندکس کردن این سایت منصرف کند:
رتبه بندی کلمات کلیدی خود را بررسی کنید
ردیابی رتبه بندی کلمات کلیدی شما نیز مهم است. این به شما امکان میدهد که پیشرفت کلمات کلیدی اصلی خود را در کمپینهای سئو نظارت کنید. اگر زمانی را صرف بهینه سازی پست های خود میکنید، باید پیشرفت آنها را در درازمدت زیر نظر داشته باشید. مدتی را صرف افزودن محتوا و تصاویر، ایجاد بک لینک و سایر استراتژی هایی کنید که در این پست به آنها اشاره کرده ایم. این کارها باید به رساندن پستهای شما به صفحه اول کمک کند. گوگل سرچ کنسول برای بررسی کلمات کلیدی که وب سایت شما عالی است.
جمعبندی
سئو برای موفقیت در هر کسب و کاری بسیار مهم است و همه چیز با انتخاب ارائه دهنده هاست مناسب برای شما شروع می شود.
ما بسیاری از استراتژیهای سئوی وردپرس را که برای به دست آوردن نتایج استفاده کردهایم در این پست به اشتراک گذاشتهایم. با اجرای هر چه بیشتر آنها در سایت خود، 100٪ مطمئن باشیدکه میتوانید ترافیک ارگانیک و رتبه بندی SEO خود را افزایش دهید.
در پایان فراموش نکنید که یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، به روزرسانیهای گوگل و حذف کوکیهای شخص ثالث، بزرگترین تغییرات مورد انتظار سئو در سال 2023 هستند.
آیا در مورد سئو وردپرس سوالی دارید؟ در بخش نظرات به ما اطلاع دهید!
منبع: