فرق http با http2 چیست ؟
پروتکل HTTP یکی از پروتکلهای اصلی اینترنت است که بدون شک تاکنون با آن مواجه شدهاید. بیشترین برخورد ما با این پروتکل در آدرس و صفحات اینترنتی است. از طرف دیگر پروتکل HTTP2 شامل تغییرات زیادی در افزایش عملکرد وب است که بهطور قابل توجهی باعث بهبود عملکرد وبسایت خواهد شد. این بهبود خصوصا برای مشترکینی که از طریق تلفن همراه متصل میشوند بسیار چشمگیر است. سوالی که پیش خواهد آمد این است که تفاوت و فرق HTTP با HTTP2 چیست ؟ پس از خواندن این مقاله، تفاوتهای اصلی و فرق بین HTTP با HTTP2 خواهید شناخت، با ما همراه باشید.
- HTTP چیست؟
- HTTP2 چیست؟
- مزایا و اهداف شکلگیری HTTP2
- جمعبندی
HTTP چیست ؟
پروتکل انتقال Hypertext Transfer Protocol با نام (HTTP) یک راه آسان برای برقراری ارتباط مرورگر شما با سرور وبسایت مورد نظر است. روشهای زیادی وجود دارد که به وسیلهی آن دو یا چند ابزار از طریق اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. پروتکل HTTP پل ارتباطی مورد استفاده برای مرورگرهاست. این پروتکل از سال 1999 اختراع شد و در طی سالها تغییرات و پیشرفتهایی را به خود دید. سال 2015 یک نسخه جدید با نام پروتکل HTTP2 به کار گرفته شد که روشهای مختلفی برای کاهش تاخیر و کندی اینترنت، بهخصوص در زمان استفاده از سیستمعاملهای تلفن همراه برای ورود به اینترنت، گرافیکها و فیلمها ایجاد میکرد. این پروتکل از آن زمان به طور فزایندهای رایج شد و بر اساس برخی تخمینها و تحقیقهای انجام شده، حدود یک سوم از کل وبسایتهای جهان از آن پشتیبانی میکنند. همچنین لازم است بدانید نسخه امن این پروتکل یا همان HTTPS با خرید ssl و نصب آن قابل استفاده خواهد بود.
مطالب مرتبط :
1 . ssl چیست
3 . رفع مشکل SSL رایگان cPanel
4 . فعال سازی ssl رایگان سی پنل
HTTP2 چیست ؟
نام اصلی دومین نسخه از پروتکل اچتیتیپی، HTTP2 است که ایدهی آن برگرفته از فناوری SPDY گوگل انجام شد. این پروتکل به نسبت نسخهی اولیهی آن با مزیتها و پیشرفتهای بسیاری همراه بود.
HTTP دارای یکسری از مشکلات بود و این مشکلات درحالی اتفاق میافتاد که برخلاف امروز، حجم صفحات وب به ندرت از 100 کیلوبایت بیشتر میشد و زبان CSS هنوز فراگیر نشده بود. زمانی که این این پروتکل عرضه شد پهنای باند بالا، وب اپلیکیشنهای تک صفحهای و فناوری ایجکس هنوز ایجاد نشده بودند، از این رو پروتکل اچ تی تی پی توانایی ارسال بیش از چند درخواست به سرور را برای اجرای کامل یک صفحهی وب نداشت. به همین دلیل و برای رفع چنین کاستیهایی HTTP2، به دنیای فناوری اطلاعات اینترنتی عرضه شد.
پروتکل HTTP2 به کمک ارتباط با دادههای کمتری که از طریق شبکه انتقال پیدا میکردند و امکان ارسال چندین درخواست به یک اتصال واحد، به رفع محدودیتهای نسخهی اولیه اچتیتیپی پرداخت.
HTTP2 یک پروتکل باینری است که با تجزیه و فشردهسازی بیشتر در مقایسه با پروتکلهای متنی همانند HTTP مستعد خطای کمتری است.
مزایا و اهداف شکلگیری HTTP2
هدف اصلی از این نسخه کاهش دادن زمان لود صفحات بود. پروتکل HTTP2 شامل تعداد زیادی از اطلاعات رمزگذاری شده باینری است که هریک به سمت جریان خاصی میروند. در HTTP2 درخواستها و پاسخهای درهم تنیده و متفاوت میتوانند بهصورت موازی و بدون مسدودکردن پیامهای دیگر اجرا شوند. به این صورت نسخهی دوم اچتیتیپی مسئله انسداد خطوطی که در پروتکل HTTP وجود داشت را حل کرد، با این اطمینان که هیچ پیامی نباید منتظر بماند تا پیام قبلی به پایان برسد. اما مزایای HTTP2 به همینجا ختم نمیشود. نقاط مثبت و اهداف دیگری در شکلگیری و ارتقای این نسخه وجود داشت که در ادامه به آنها اشاره شده است:
-
کنترل و مدیریت اتصال
در HTTP2 سرورها و کاربرها میتوانند درخواستها و پاسخهای خودشان را بهصورت همزمان ارسال کنند و امکان کنترل بیشتر و مدیریت اتصال کارآمدتر فراهم شود.
-
پشتیبانی از دادههای باینری (دودویی)
برخلاف اچ تی تی پی که از دادههای متنی استفاده میکند، نسخهی HTTP2 از دادههای باینری یا دودویی استفاده میکند به این معنی که توانایی پشتیبانی و انجام دادههای گرافیکی و تصاویر را نیز در خود دارد. درحالی که دادههای متنی بهطور کلی در سراسر شبکه از بازدهی کمتری نسبت به دادهی باینری برخوردار است.
-
امکان استفاده از فناوری Server Push
پروتکل HTTP2 میتواند فایلها و نوع دادهی مورد نظر را قبل از دریافت درخواست، برای مرورگر بفرستد. به این فناوری Server Push گفته میشود. برای درک بهتر؛ بهطور مثال پیش از اینکه شما به صفحهی خود یک اسکریپ لینک میدهید، سروری که HTTP2 را پشتیبانی میکند، میتواند چنین فایلی را قبل از تشخیص نیاز برای مرورگر ارسال کند و به این صورت کاربر معطل دانلود شدن فایلهای جیاس نباشد. این امر به معنی UX (تجربه کاربری) بهتر است.
-
هِدر های فشرده شده
منظور از Header اطلاعاتی است که در پاسخ به یک درخواست ارسال میشود و شامل دیتا، مبداء، نوع، حجم، مدت زمان کَش و… است. برخلاف پروتکل HTTP، این دادهها در پروتکل HTTP2 فشردهسازی میشود تا ارتقا یابند و با سرعت بیشتری اجرا شوند.
جمعبندی
امروزه بسیاری از موتورهای جستوجو، ارزش زیادی برای آن دسته از صفحات وب که با سرعت بیشتری بارگذاری میشوند، قائل هستند. از طرفی همواره بر تعداد افرادی که از دستگاهها و سیستمعاملهای دیگری همچون تبلت و تلفنهمراه استفاده میکنند، افزوده میشود. همهی این موارد باعث شده زمان لود سایتها و سرعتالعمل آنها اهمیت بیشتری پیدا کند. اینها خود تبدیل به مهمترین دلایلی که منجر به استفاده از پروتکل HTTP2 به جای HTTP باشند، شده است.