اگر میخواهید یک کلاس آنلاین بی نقص داشته باشید که همه اعضای کلاس بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند و اتصال شما بدون هیچ مشکلی برقرار شود به یک LMS قوی نیاز دارید. این که LMS چیست و چه کاربردی دارد و بهترین انواع آن برای برگزاری کلاس آنلاین کدام هستند را در ادامه این نوشتار به شما میآموزیم. با ما همراه باشید.
LMS چیست و چه معنایی دارد؟
عبارت LMS مخفف Learning Management System است که در زبان فارسی آن را سیستم مدیریت آموزشی معنا میکنند. سیستم LMS باید کلیه نیازهای آموزشی و تربیتی یک موسسه یا سازمان را به صورت اینترنتی رفع رجوع کند.
در صورتی که صاحب یک کسب و کار هستید، LMS ها ابزارهایی عالی برای آموزش کارمندان یا مشتریان شما هستند.
چنین نرم افزارهایی به شما در مدیریت، مستندسازی، ردیابی، گزارش دهی، اتوماسیون و ارائه دورههای آموزشی یا برنامههای توسعه کمک میکنند.
وجود امکان ویدئو کنفرانس برای این نرم افزارها ضروری است. با این قابلیت اگر مخاطبین شما در سراسر جهان هم پراکنده شده باشند به آسانی میتوانید کلاس آنلاین خود را برگزار کنید.
بیایید قابلیت های LMS را جمع بندی کنیم:
- ارایه پلتفرم برای موسسات آموزشی با هدف ارایه محتوای درسی آنلاین به دانش آموزان
- قابلیت زمان بندی و پیگیری
- قابلیت مجتمع شدن با پلتفرم های تولید محتوا
از جمله LMS های پرطرفدار و پر استفاده عبارتند از اسکای روم، سرور ادوبی کانکت ، بیگ بلو باتن و SAP Litmos و Blackboard Learn و Google Classroom و Schoology و Docebo و iSpring Learn و Skilljar و Showbie و …
چه کسانی به LMS نیاز دارند؟
یک گسترهی وسیع از سازمانهای مختلف از مدارس، موسسات آموزشی و دانشگاهها گرفته تا شرکتهای بزرگ و کوچک میتوانند از یک سیستم مدیریت آموزش مجازی یا LMS بهرهمند شوند. استفاده از این سیستم آموزشی با صرفهجویی در زمان و هزینه برای موارد همچون اجارهی کلاس، سیستم حمل و نقل، حقوق مدرس و همچنین هزینهی چاپ و تولید مواد آموزشی همراه میباشد.
با استفاده از یک سیستم LMS، ایجاد آموزشهای مبتنی بر استانداردهای جهانی و همچنین ارزیابی و توسعهی منظم سطح اطلاعات کارکنان برای همهی تجارتهای بزرگ، متوسط و کوچک، امکانپذیر میباشد. بنابراین هر نوع تجارتی میتواند از این سیستم آموزشی نفع برده و به کمک آن مجموعهی کسب و کارش را بهروز نگه دارد.
راهنمای انتخاب بهترین LMS برای ویدیو کنفرانس
همانطور که در بالا تاکید کردیم، LMS ها ابزارهای پیچیده ای برای مدیریت دوره های آموزش الکترونیکی هستند، اما برخی از آنها حتی به شما در ساخت ماژولهای آموزشی در برنامه خود کمک میکنند.
بنابراین، بیایید به مهمترین جنبه هایی که باید در یک LMS با کنفرانس ویدئویی داخلی به دنبال آن باشیم نگاهی بیاندازیم:
قابلیت یکپارچهسازی (Integration and usage)
یک ال ام اس مناسب باید تمام ابزارهای مورد نیاز برای عملیات آموزشی، از ایجاد ماژول آموزشی اصلی گرفته تا مدیریت، دخیرهسازی ویدیوها و کنفرانس ویدیویی را فراهم کند.
قابلیت دسترسی (Accessibility)
قابلیت دسترسی، مهمترین جنبه یک LMS است این که از هر نقطهای از جهان قابل دسترسی باشد و در این امر ما فقط در مورد دانشآموزان صحبت نمیکنیم، بلکه مربیان را نیز در نظر میگیریم.
با یک پلتفرم مبتنی بر ابر، نه تنها می توانید مشتریانی از سراسر جهان داشته باشید، بلکه معلمانی بین المللی نیز خواهید داشت. و همچنان میتوانید تمام فعالیتهای آنها را از یک کنسول مرکزی نظاره کنید.
بهترین LMS ها برای ویدیو کنفرانس
در ادامه به معرفی بهترین نرمافزارهای این حوزه میپردازیم:
iSpring Learn
نرم افزار iSpring Suite یک مجموعه نرم افزاری تولید محتوای الکترونیک است که شامل بخش های مختلف از جمله: ایجاد پروژه محتوایی، ایجاد آزمون، ضبط از صفحه نمایش و… است که هر کدام از این بخش ها به عنوان ابزاری در جهت تولید یک محتوای الکترونیک به کار گرفته می شود.
با استفاده از این نرم افزار می توان محتوای آموزشی را به آسانی تحت نرم افزار PowerPoint ایجاد کرد و در واقع این نرم افزار به عنوان یک افزونه به نرم افزار PowerPoint تحت یک سربرگ اضافه می شود، البته بخش های از این مجموعه به صورت مجزا قابل استفاده نیز هستند.
برخی از مهمترین ویژگیهای این نرمافزار عبارت است از:
- جامع و چندمنظوره بودن
- یادگیری آسان و مبتنی بر پاورپوینت
- واکنشگرا بودن در دیوایسهای مختلف
- خروجیهای متنوع
- پشتیبانی از نسخههای مختلف ویندوز و آفیس
- نیاز به امکانات سختافزاری پایینتر
Adobe Captivate Prime
شرکت Adobe یکی از قوی ترین شرکت ها در زمینه عرضه نرم افزارهای متفاوت بوده که از جمله این نرم افزارها می توان به Adobe captivate تالیف آموزش الکترونیک، Adobe Presenter نرم افزار ضبط ویدیوی سریع، Adobe Connect (کلاس درس مجازی) و …. اشاره داشت. به گفته شرکت Adobe هدف از ارائه این نرم افزارها یکپارچه سازی سرویس های آموزشی و به دنبال آن برپایی سیستم مدیریت محتوای آموزشی (LCMS) است.
در این بین، نرم افزار Adobe Captivate این امکان را به افراد می دهد تا ایده های آموزشی خود را پیاده سازی کرده و به مقوله آموزش پرداخته و در نهایت مسیر یادگیری افراد را پیگیری نمایند. Adobe Captivate تنها یک بار زحمت ساخت مراحل را به شما خواهد داد و بعد از آن خواهید توانست نتایج حاصل از آن را دنبال کنید.
شما به راحتی می توانید از مواد آموزشی متفاوت همچون پاورپونت، PDF، word، فیلم های آموزشی و …. استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای تولید فیلم های آموزشی نیاز به دانلود هیچ نرم افزاری نخواهید داشت.
LearnWorlds
یکی دیگر از پلتفرم های آموزش آنلاین LearnWorlds است. در این پلتفرم مدرسان می توانند دروس را به صورت یادگیری اجتماعی و تعامل بالا تولید نماید. اگر نگاهی به ویژگی های این پلتفرم بیندازید ویژگی های قابل توجهی مانند موتور فروش هوشمند، ابزار تجزیه و تحلیل پیشرفته، شبیه ساز، ابزاری جهت ایجاد صفحات فروش و… دارد که این ویژگی آن را بسیار متمایز کرده است.
برخی از مهمترین ویژگی های این LMS عبارتند از:
- پشتیبانی فنی به صورت 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته
- ویرایشگر بصری داخلی
- قابلیت پرداخت درون برنامهای
- موتور فروش قدرتمند
- ابزار ساخت دوره پیشرفته
ProProfs
سامانه ProProfs Quiz Maker از سیستم ابری برای تعریف آزمون استفاده میکند و امکان اشتراکگذاری رایگان را هم در اختیار کاربران قرار داده است. البته یک نسخه پولی هم در اختیار علاقهمندان قرار میدهد که گزارشهای اختصاصی خاصی را به کاربران ارائه میدهد.
سؤالها به اشکال مختلف قابل تعریف هستند و مراحل ساخت امتحان هم بسیار ساده است. پس کاربران حرفهای بهتر است این نسخه کامل را تهیه کنند.
Kallidus Learn
اگر به دنبال یک رویکرد سادهتر هستید، Kallidus Learning نرمافزاری با رابط کاربری ساده است که نیازهای شما را برآورده می کند.
برخی از بهترین ویژگیهای این نرمافزار عبارتند از:
- سیستم مدیریت کلاس درس
- تیم پشتیبانی عالی مستقر در بریتانیا
- داشبوردهای کنترلی سطح بالا و گزارشگیری دقیق
- در هر کجا که هستید، از هر دستگاهی به آموزش خود دسترسی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد سرویس کلاس مجازی Sky Room
سخن پایانی
رشد اینترنت و فراگیر شدن موبایلها، تبلتها و سایر دستگاههای ارتباطی الکترونیک تقریبا تمام صنایع را دگرگون کرده و زندگی انسان را با تغییرات چشمگیری مواجه کردهاست. آموزش هم یکی از مواردی است که دستخوش تغییرات قرار گرفته و از کلاسهای حضوری به دورههای مجازی تغییر پیدا کردهاست. در این مقاله بهترین پلتفرمهای سیستم مدیریت آموزشی (LMS) را به شما معرفی کردیم.
از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال، درخواست و نیاز به راهنمایی، می توانید با ثبت نظر خود، با ما وارد ارتباط شوید تا هر چه زودتر پاسخگوی شما باشیم.
منبع: