داشتن وب‌‌سایت یک راه عالی برای معرفی کسب و کار شماست. طراحی یک سایت به شما این فرصت را می‌دهد تا خودتان را به طور کامل معرفی کنید و خدمات و مزایای کارتان را به مخاطبان بگویید. اغراق نیست اگر بگوییم داشتن یک وب سایت، باعث افزایش اعتبار کسب و کار شما خواهد شد و به کمک آن، مخاطبان راحت‌تر به شما اعتماد خواهند کرد. جالب است بدانید که اولین چیزی که کاربران سایت شما به آن توجه می‌کنند نام domain شماست. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا یکی از مهم‌ترین پسوندهای دامین یعنی com. را به شما معرفی کنیم.

راه اندازی وب سایت

برای اینکه بتوانیم وب‌سایت خودمان را راه‌اندازی کنیم در اولین قدم باید یک دامنه و هاست خریداری کنیم. هاست فضایی برای ذخیره سازی است و ما فایل‌های سایت را در آن قرار خواهیم داد، در واقع هاست، سایت ما را در اینترنت میزبانی می کند. دامنه هم نام سایت ما است که وقتی کاربر قصد دارد به سایت ما مراجعه کند، می تواند آن را در مرورگر خود وارد کند تا سایت بارگذاری شود.

دامین چیست؟

به مجموعه‌ای از حروف و اعداد که با مراجعه به آن، کاربران امکان دسترسی به سایت را پیدا می‌کنند؛ domain می‌گویند. شما در اینترنت با نام دامین خود شناخته خواهید شد و هر بازدیدکننده با استفاده از نام دامین شما می‌تواند وب سایت شما را مشاهده کند. نام دامنه در واقع یک IP است که توسط پروتکل DNS که کار اصلی آن تبدیل IP به اسم است به یک شکل یک آدرس مبدل شده.  هر دامنه از دو بخش تشکیل شده؛ بخش اول نام دامنه و بخش دوم پسوند آن است که معمولا دو تا سه حرف دارد. این بخش در میان تعداد بسیار زیادی از وب سایت‌ها مشترک است و بعد از کاراکتر “.” می‌آید. در ادامه به پسوندهای پرطرفدار دامنه را به شما معرفی می‌کنیم:

پسوندهای رایج دامین

70 درصد از کاربران ایرانی اینترنت عادت دارند وب‌سایت‌ها را با پسوندهای رایجی مانند com.  و ir. در مرورگر خود وارد کنند. پس از همان ابتدای کار سعی کنید پسوندهای رایج را برای وب سایت خود به ثبت برسانید. فهرست زیر اصلی‌ترین و رایج‌ترین پسوند‌های دامنه هستند:

پسوندهای دامنه

  • com یا (Commercial) به معنی تجاری
  • net یا (Network) به معنی شبکه
  • gov یا (Government) به معنی دولت
  • ac یا (Academy) به معنی موسسه آموزشی
  • info یا (Information) به معنی اطلاعات
  • biz یا (Business) به معنی تجارت
  • org یا (Organization) به معنی سازمان

تاریخچه دامنه com.

۱۵ مارس ۱۹۸۵ اولین نام دامنه تجاری دات کام (com.)  توسط شرکت خدمات سیستم‌های رایانه‌ای “سیمبولیکس” ثبت شد. تا سال ۱۹۹۲ کمتر از ۱۵ هزار دامنه مختلف، با پسوند دات کام ثبت شده بود. این تعداد در ۱۵ مارس ۲۰۱۰ به حدود ۸۴ میلیون دامنه رسید و امروزه به‌طور میانگین ماهانه حدود ۶۶۸ هزار دامین دات کام جدید ثبت می‌شود.

در ابتدا از دامین com. تنها برای اهداف تجاری استفاده می‌شد اما گسترش استفاده از اینترنت توسط افراد مختلف منجر به استفاده همه جانبه از آن شد.

قوانین دامنه com.

برای ثبت دامنه دات کام لازم است به یک سری قوانین توجه کنید که به شرح زیر هستند:

  • در نام دامنه فقط باید حروف، اعداد و خط فاصله استفاده کنید و بکار بردن دیگر کاراکترها مجاز نیست.
  • در ابتدا و انتهای نام دامنه نباید از خط فاصله استفاده کنید.
  • بزرگ و یا کوچک بودن حروف اهمیتی ندارد.
  • نام دامنه شما باید منحصر به فرد باشد و به همین دلیل نمی‌توانید از اسمی استفاده کنید که قبلا ثبت شده است.
  • نامی را که ممکن است باعث نقض برند تجاری یک شرکت دیگر شود را ثبت نکنید.
  • حداقل طولی که برای نام دامنه باید در نظر بگیرید 3 کاراکتر است یعنی اگر کمتر از 3 کاراکتر را برای نام دامنه در نظر بگیرید در کار خود و انجام مراحل به مشکل برمی‌خورید.
  • حداکثر طول دامین‌ها برای com ، org  و uk می‌توانند تا 64 کاراکتر باشند. دیگر دامنه‌ها به حداکثر 63 کاراکتر محدود شده‌اند.

اقدامات لازم برای ثبت و خرید دامنه دات کام

اولین گام برای ثبت و خرید domain اطلاع از وضعیت آن است. یعنی باید بررسی کنید و ببینید که مالکیت این آدرس اینترنتی در اختیار شخص دیگری نباشد. در صفحه اصلی وب سایت هاستیدا، می‌توانید با وارد کردن نام انتخابی خود، مالکیت و آزاد بودن دامنه مورد نظر را بررسی کنید. همچنین وب‌سایت‌های مرجع مثل who.is نیز برای استعلام دامین استفاده می‌شوند. بعد از آن می‌توانید آدرس اینترنتی مورد نظر را از منابع معتبر انتخاب و در نهایت ثبت کنید. جهت خرید دامنه com. به می‌توانید به وب‌سایت هاستیدا مراجعه کنید.

سخن پایانی

دامین دات کام یکی از پرتقاضاترین و محبوب‌ترین دامنه‌های موجود است و همین امر سبب شده سوالات زیادی در رابطه با آن ایجاد شود. در این مقاله نگاهی کلی به آن داشتیم. شما چه پسوندی را برای وب سایت خود ترجیح می‌دهید؟