Bmon یک ابزار مانیتورینگ شبکه است که به شما امکان می‌دهد ترافیک شبکه را به صورت زنده مانیتور کنید. Bmon قادر است اطلاعاتی از جمله پهنای باند، تعداد بسته‌های ارسالی و دریافتی و… را برای شما نشان دهد. Bmon این قابلیت را دارد که به راحتی بر روی سیستم‌عامل های مختلف نصب شود.

بیشتر بخوانید:


https://hostida.com/blog/bandwidth/

مانیتورینگ شبکه چیست؟

مانیتورینگ شبکه به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها گفته می‌شود که به منظور نظارت و پایش بر شبکه‌های کامپیوتری صورت می‌گیرد. این فعالیت‌ها شامل جمع آوری داده‌های ترافیک، بررسی عملکرد شبکه، تجزیه و تحلیل داده‌های بدست آمده و گزارش‌دهی به منظور بهبود پایداری، امنیت و عملکرد شبکه است. این فعالیت نقش مهمی در پیشگیری از خرابی‌های شبکه، دفاع از شبکه‌ها در برابر حملات، کشف مشکلات و بهبود عملکرد شبکه دارد.

مزایای استفاده از bmon چیست؟

برخی از مزایای استفاده از bmon عبارتند از:

  1. نمایش دقیق ترافیک شبکه: bmon به کاربران امکان می دهد تا به صورت دقیق ترافیک شبکه خود را بررسی کنند و به سفارشی سازی و مانیتورینگ پهنای باند دسترسی داشته باشند.

  2. نمایش تصویری متناسب: bmon به کاربران یک نمایش تصویری متناسب از شبکه شان ارائه می دهد که اطلاعات کاربردی و ارزشمندی را در خصوص پهنای باند، وضعیت رابط و سرویس دهی دستگاه های شبکه فراهم می کند.

  3. نمایش آمارهای شبکه: bmon قدرتمندترین راهکار برای نمایش ورودی و خروجی شبکه در قالب نمودارها، نمایه ها و شکل های گرافیکی مختلف می باشد.

  4. پشتیبانی از پروتکل های مختلف: bmon پشتیبانی از تمام پروتکل های معروف شبکه از جمله TCP، UDP، ICMP، SNMP و HTTP را داراست.

  5. قابلیت نصب و استفاده آسان: bmon برای استفاده و نصب آسان طراحی شده است و به کاربران انتخاب ساده و مستقیمی از طریق خط فرمان برای دسترسی به ابزارها و قابلیت های صفحه نمایشی دارد.

  6. قابلیت تنظیم و پیکربندی: bmon به کاربران امکان می دهد تا از طریق فایل تنظیمات، تنظیمات و پیکربندی های مورد نیاز خود را اعمال کنند و از قابلیت های شخصی سازی شده خود بهره ببرند.

  7. پشتیبانی از سیستم عامل های مختلف: bmon برای سیستم عامل های مختلف از جمله Linux، FreeBSD و Mac OS X پشتیبانی می کند و برای همه این سیستم عامل ها در دسترس است.

  8. قابلیت اتصال به دیتابیس: bmon به کاربران اجازه می دهد تا به دیتابیس های مختلف متصل شوند و از آنها برای ذخیره و به اشتراک گذاری اطلاعات استفاده کنند.

  9. قابلیت تست شبکه: bmon به کاربران این قابلیت را می دهد تا از طریق اجرای تست های مختلف، مانند پینگ و تست پهنای باند، وضعیت شبکه خود را بررسی کنند.

  10. قابلیت شناسایی مشکلات شبکه: با استفاده از bmon، کاربران به راحتی می توانند مشکلات شبکه را به دقت تشخیص داده و رفع کنند و همچنین از ابزارهای مفیدی برای مدیریت شبکه خود استفاده کنند.

  11. گزارش دهی: این نرم افزار قابلیت تولید گزارش های مختلف از اطلاعات شبکه را داراست و به کاربران این امکان را می دهد که از وضعیت شبکه و عملکرد سیستم خود در قالب جزئیات دقیق آگاه شوند.

  12. نظارت بر پهنای باند: bmon به کاربران اجازه می دهد تا به صورت پیوسته پهنای باند شبکه را بررسی کرده و در صورت مشاهده مشکلات، به سرعت آنها را رفع کنند.

  13. پشتیبانی از پروتکل های مختلف: این نرم افزار قابلیت پشتیبانی از پروتکل های مختلف شبکه از جمله TCP/IP، ICMP، UDP و … را داراست و به کاربران این امکان را می دهد که با استفاده از این پروتکل ها، شبکه خود را مدیریت کنند.

  14. حفاظت از امنیت شبکه: bmon قابلیت نظارت بر وضعیت امنیت شبکه را داراست و به کاربران این امکان را می دهد که از نقاط ضعف موجود در شبکه خود مطلع شوند و به سرعت آنها را رفع کنند.

  15. قابلیت دسترسی به لاگ های شبکه: شبکه های بزرگ با میلیون ها دستگاه مختلف بهترین گزینه برای نگهداری و مدیریت شبکه است. bmon به کاربران این امکان را می دهد تا به لاگ های شبکه دسترسی داشته باشند و از مشکلات مختلفی که ممکن است در شبکه به وجود آید با خبر شوند.

بیشتر بخوانید:


https://hostida.com/blog/netherlands-vps/

نحوه نصب Bmon

  1. با استفاده از Terminal، به سیستم عامل خود وصل شوید.
  2. اگر در سیستم خود Bmon نصب ندارید، آن را دریافت کنید. در اینجا می‌توانید برای سیستم‌عامل‌های متفاوت Bmon را دانلود کنید: https://github.com/tgraf/bmon/releases
  3. پس از دانلود Bmon، آن را با استفاده از Terminal نصب کنید. برای نصب از دستور زیر استفاده کنید:
sudo apt-get install bmon # For Ubuntu and Debian-based systems
sudo yum install bmon # For CentOS, Fedora, and RedHat-based systems
  1. پس از نصب، برای دیدن گزارشات و نتایج Bmon، آن را در Terminal اجرا کنید. برای اجرا از دستور زیر استفاده کنید:
bmon
  1. مطالبی که به صورت پیشفرض در گزارش بیان می‌گردد شامل پهنای باند شبکه (بایت در ثانیه)، کیفیت سرویس (به صورت درصد)، و تعداد بسته‌های ارسالی و دریافتی است. لیست کامل پارامترهای قابل مشاهده در Bmon را می‌توانید به صورت دستی در ورودی دستور bmon باز کنید.

  2. پس از اتمام کار با Bmon، می‌توانید با وارد کردن دستور Ctrl+C، از آن خارج شوید.

این ابزار پس از نصب، فهرستی از ویژگی‌ها را برای نظارت ارائه می‌کند که در این عکس می توانید مشاهده کنید:

پس از نصب و راه‌اندازی این ابزار روی شبکه؛ رابط ساده‌ای مانند تصویر زیر خواهیم دید: