اگر مدیر یک وبسایت هستید لازم است به دنبال بهترین گواهینامه SSL (Secure Sockets Layer) برای سایتتان باشید، انتخاب یک SSL مناسب بسیار حائز اهمیت است. در ادامه باهم بررسی خواهیم کرد که چطور یک SSL مناسب برای سایت خود انتخاب کنیم؟

ssl چیست ؟

طبق تعریف سایت SSL.com اس اس ال (Secure Sockets Layer) روشی برای ایمن سازی و رمزگذاری اطلاعات حساس مانند کارت های اعتباری، نام کاربری، رمز عبور و تمام داده های ارسال شده از طریق اینترنت استفاده می شود. صفحات ایمن شده با SSL با HTTPS در آدرس URL خود علامت گذاری شده‌اند.

چرا به SSL نیاز دارید

برای راه‌اندازی یک تجارت اینترنتی لازم است در ابتدا یک نام مناسب برای سایت خود انتخاب نمایید سپس خرید دامنه را انجام دهید. بعد از خرید دامنه یک هاست امن و مناسب انتخاب کنید. تا اینجای کار به نحوی می‌توان گفت کسب و کار اینترنتی را شروع کردید اما امنیت سایت را چگونه باید تامین کرد؟

وبسایت هایی که از SSL برخوردار هستند اعتماد بیشتری در بین کاربران و موتور جستوجو Google (که سایت را به عنوان یک سایت معتبر و قانونی بشناسد) ایجاد می‌کنند. گواهینامه های SSL برای سایت های تجارت الکترونیک می‌توانند نرخ تبدیل و رتبه بندی موتورهای جستجو را افزایش دهند. نصب گواهینامه SSL در همه وب سایت ها حتی اگر فقط یک وبلاگ یا وب سایت شخصی (بدون هیچ گونه تعاملی) باشد واقعا ایده خوبی است زیرا به کسب و کار اینترنتی شما اعتبار مضاعفی می‌بخشد.

چطور یک SSL مناسب برای سایت خود انتخاب کنیم ؟

بهترین گواهینامه های SSL برای وبسایت ها

برای خرید SSL وب‌سایت، لازم است از یک ارائه دهنده آن را درخواست کنید که معمولا شرکت های میزبانی وب هستند بروید. سپس SSL را به شکل یک متن رمزنگاری شده صادر می‌کند که می‌توانید آن را دانلود و در سایت نصب کنید.

برای انتخاب بهترین گواهینامه SSL سایت، باید انواع داده هایی را که کاربران از طریق وب سایت ارسال می‌کنند (و همچنین انواع اطلاعاتی که در سایت به آنها دسترسی خواهند داشت) را درنظر بگیرید، تعداد دامنه هایی که لازم است توسط SSL ایمن شوند نیز در انتخابتان تاثیر زیادی خواهد داشت. از آنجایی که گزینه های زیادی وجود دارد انتخاب درست ممکن است کمی گیج کننده باشد سپس بیایید انواع مختلف SSL را بررسی کنیم.

سطوح اعتبارسنجی SSL

سه سطح اعتبارسنجی برای گواهی SSL وجود دارد، همه گواهینامه ها با رمزگذاری اولیه برای وب سایت ارائه می‌شوند همچنین آدرس سایت را تغییر می‌دهند تا با HTTPS شروع شود نه با HTTP با این حال با افزایش سطح، CA (Certificate Authority) (موسسه ای که گواهینامه دیجیتالی را برای متقاضی SSL صادر می‌کند، به اختصار CA یعنی مرجع صدور گواهینامه لقب گرفته است) به اسناد بیشتری نیاز دارد که مطمئن شود شما مالک دامنه مورد نظر و نماینده قانونی شرکت هستید.

در نتیجه، سطوح بالاتر اعتبار و اطمینان بیشتری را برای مشتری در وب‌سایت ایجاد می‌کند. سه سطح اعتبارسنجی به شرح زیر است:

  • DV (Domain Validated) – اعتبار سنجی دامنه (برای وبلاگ ها و سایت های شخصی)
  • OV (Organization Validated) – اعتبار سنجی سازمان (برای مشاغل کوچک، سازمان ها و مؤسسات آموزشی، ببا درگاه پرداخت یا بدون درگاه پرداخت)
  • EV (Extended Validation ) – اعتبار سنجی گسترده (برای مشاغل بزرگ، آژانس ها و هر سایتی که تجارت الکترونیک یا داده های پرخطر دارد)

وب‌سایت ها به سطح مختلفی از امنیت نیاز دارند، بنابراین لازم به بررسی عمیق‌تر هر سطح داریم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

گواهینامه اعتبار سنجی برای وبسایت

سطح های مختلفی برای اعتبارسنجی وجود دارد، با توجه به نیاز وبسایت لازم است سطح مناسب را انتخاب کنیم در اینجا با هم به بررسی سطح گواهی SSL خواهیم پرداخت.

گواهی SSL برای وبسایت بدون فرم تماس

اگر وب‌سایت یا وبلاگ کوچکی دارید و محصولی را نمی‌فروشید یا اطلاعات خصوصی مشتریان را درخواست نمی‌کنید، گواهی‌ اعتبارسنجی دامنه (DV) ممکن است بهترین انتخاب برای شما باشد. DV پایین ترین سطح اعتبار را ارائه می‌دهد، این گواهی برای وبسایت هایی که ساده طراحی شده اند و فرم تماس و یا کادر نظرسنجی ندارند بهترین انتخاب است. گواهینامه های DV سریع نصب می‌شوند و به ثبت اطلاعات نیازی ندارند، در مدت زمانی کوتاهی می‌توانید گواهی DV را خریداری و نصب کنید.

هنگامی که یک گواهی DV خریداری می‌کنید، CA به سادگی تأیید می‌کند که نام دامنه را مدیریت می‌کنید و اینکه سایت توسط مرورگر ایمن است و در لیست سیاه قرار ندارد. فرآیند اعتبار سنجی گواهی معمولاً در عرض 15 دقیقه تکمیل می‌شود.

 

انتخاب یک SSL مناسب

 گواهینامه‌های SSL برای مشاغل و سازمان ها

گواهینامه‌های اعتبار سازمانی (OV) برای کسب و کارهای کوچک و همچنین سازمان های آموزشی و غیرانتفاعی که اطلاعات بیشتری از مشتریان دریافت می‌کنند، مناسب است. گواهی‌ OV برای وب‌سایت‌هایی ایده‌آل است که انجمن‌های گفتگو یا ثبت‌نام داوطلبانه دارند، یا اطلاعات شخصی مانند آدرس، جزئیات بیوگرافی، و … را درخواست می‌کنند.

برای گواهی‌های سازمانی، CA باید نام شرکت، نام دامنه و سایر اطلاعات را از طریق پایگاه‌های داده عمومی را تأیید کند. به دلیل اطلاعات اضافی نسبت به DV، این حداقل گواهی است که برای کسب و کار های اینترنتی توصیه می‌شود، زیرا اطلاعات بیشتری درباره کسب‌وکار در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد. علاوه بر ایمن سازی سایت با رمزگذاری و آدرس HTTPS، با گواهینامه های OV می‌توانید نماد اعتماد مشتری را نیز دریافت کنید.

برای دریافت گواهی OV، فرآیند کمی پیچیده تر از گواهینامه های DV است. در این مورد، باید فرآیند اعتبارسنجی کنترل دامنه (DCV) را دنبال کنید. CA وجود حقوقی و فیزیکی شرکتی را که گواهی برای آن صادر می‌شود تأیید می‌کند. فرآیندی که می‌تواند تا سه روز کاری طول بکشد.

بهترین گواهینامه های SSL برای شرکت ها و سایت های تجارت الکترونیک

گواهینامه های اعتبارسنجی (EV) برای سازمان های دولتی، وب سایت های تجاری و شرکت هایی که با داده های پرخطر مانند سوابق سلامت، داده های بانکی یا شماره های تامین اجتماعی و یا … سروکار دارند، مناسب است. این سطح از اطمینان همچنین برای سایت‌های تجارت الکترونیک و هر کسب‌وکاری که درخواست داده‌های مالی، پزشکی یا سایر اطلاعات پرخطر را دارد، بسیار مهم است.

گواهینامه های EV بالاترین سطح اعتبار و امنیت را ارائه می‌دهند. پس از خرید گواهی EV، متقاضی باید مدارک مورد نیاز توسط مرجع صدور گواهی را به عنوان بخشی از فرآیند تأیید، ارائه کند و وجود قانونی و فیزیکی شرکت و شماره تلفن آن را تأیید نماید. تکمیل این فرآیند ممکن است تا ده روز کاری زمان لازم داشته باشد

انتخاب بهترین گواهی SSL

انواع گواهی SSL

اکنون که سطح اعتبارسنجی مناسب را برای گواهینامه SSL انتخاب کرده اید، باید بهترین گواهی را برای سایتتان انتخاب کنید. بیایید با هم گزینه های موجود را بررسی کنیم.

گواهینامه های تک دامنه برای وب سایت های کوچک

گواهینامه های تک دامنه بهترین انتخاب برای زمانی است که تنها یک دامنه دارید (شامل هر دو نسخه www.mydomain.com و mydomain.com). این انتخاب مناسبی برای وبلاگ‌ها یا وب‌سایت‌های کسب‌وکار کوچک هستند که از زیر دامنه (مانند blog.mydomain.com و support.mydomain.com و … ) استفاده نمی‌کنند.

 گواهینامه های Wildcard برای وب سایت هایی با زیر دامنه

گواهی نامه های Wildcard برای سازمان های بزرگ که در هر بخش، از یک زیر دامنه استفاده می‌کنند مناسب است. با گواهی WildCard، از نام دامنه اصلی و همه زیر دامنه های آن محافظت می‌کنید و اصلا مهم نیست که سازمان چه تعداد زیر دامنه دارد.
به عنوان مثال، یک گواهی Wildcard صادر شده برای mydomain.com.* می‌تواند برای ایمن سازی همه‌ی نام های میزبان زیر استفاده شود:

  • mydomain.com
  • www.mydomain.com
  • login.mydomain.com
  • support.mydomain.com و غیره
  • safe.mydomain.com

گواهینامه های چند دامنه‌ای برای سازمان های بزرگ

گواهی‌های چند دامنه‌ای در وب سایت هایی استفاده می‌شود که دارای تعدادی دامنه مختلف، مرتبط یا غیر مرتبط یا دارای دامنه های مشابه در کشورهای مختلف هستند. یک گواهی SSL چند دامنه‌ای می‌تواند دامنه اصلی و همچنین چندین نام دامنه SAN (Subject Alternative Name) را در یک گواهی ایمن کند. به عنوان مثال، می‌توانید همه این دامنه ها را با یک گواهی SAN ایمن کنید:

  • www.namecheap.com
  • www.nc.com
  • www.namecheapgroup.com
  • www.web-hosting.com
  • mydomain.com
  • mydomain.us
  • mydomain.uk
  • mydomain.ru

گواهینامه‌های SSL چند دامنه‌ای به چندین آدرس IP اختصاصی برای نام هاست نیاز ندارند.

انتخاب SSL مناسب

همانطور که تا اینجای کار بررسی کردیم برای خرید یک SSL معیار های مختلفی وجود دارد که با توجه به گسترده بودن وبسایت لازم است آنها را در نظر بگیرید. اگر هنوز اطمینان ندارید کدام سطح اعتبارسنجی برای وبسایت شما نیاز است در اینجا یک نکته نهایی وجود دارد که لازم است آن را در نظر بگیرید: اگر یک کسب‌وکار برجسته را اداره می‌کنید یا اطلاعات مشتری را در وب‌سایت درخواست می‌کنید، به‌ویژه اطلاعات کارت اعتباری، ایده خوبی است که از گواهی EV استفاده کنید.

گواهینامه EV به مشتریانتان نشان می‌دهد که سایت قانونی است و شما برای حریم خصوصی آنها ارزش قائلید و این امر اعتماد بیشتری در مشتریانتان ایجاد می‌کند که برای شما ارزشمند است. اعتبار و اطمینان بخشیدن به سایت در فروشتان مطمئنن تاثیر مثبتی خواهد داشت.