اگر ایدهی خلاقانه و یا طرح جدیدی برای ارائه در وب دارید و میخواهید کسب و کار، محصول یا ایده شما در این فضای پررقابت حرفی برای گفتن داشته باشد، نیاز است تا با انتخاب یک نام مناسب برای دامنه وبسایت و ثبت آن اولین گام را بردارید. همانطور که میدانید هر دامین از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. در این مقاله یکی از اولین پسوندها برای ثبت دامنه ، یعنی net. را به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
net. دامنهای مخصوص کارآفرینان
دامنه net. مخفف کلمه network و همیشه یادآور نوآوری و کارآفرینی در دنیای وب است. ثبت این دامنه برای عموم آزاد بوده و به طور معمول شرکتهای ارائه دهنده خدمات وب و اینترنت domain خود را با این پسوند ثبت میکنند. جالب است بدانید، net. برای اولین بار و در سال 1985 به عنوان جایگزینی برای com. معرفی شد و از همان زمان برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، خدمات ایمیل و سایر اشکال زیرساخت اینترنت و سازمانهای مشابه مورد استفاده قرار گرفت.
طبق گزارشات تا ماه مارس سال 2020، بیش از 13.4 میلیون دامین ثبت شده از این پسوند استفاده کردهاند. خوشبختانه با اینکه net. یکی از متداولترین دامنهها در اینترنت است، هنوز میلیونها نام دامنه با این پسوند برای ثبت وجود دارد و این شانس را دارید که نام دلخواه خود را ثبت کنید.
چه زمانی از پسوند دامنه net. استفاده کنیم؟
دات نت برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت و IT از مناسب ترین گزینهها به حساب میآید البته همانطور که گفتیم، استفاده از این پسوند کاملاً برای عموم آزاد بوده و هرکسی میتواند برای سایت خود از آن استفاده کند. برخی از دلایلی که افراد و شرکتها را به استفاده از این domain ترغیب میکند، عبارتند از:
- ارزانتر از دامنه com. است.
- کسبوکارهایی که دامنه مورد نظرشان با پسوند com. آزاد نیست، میتوانند از دامنه net. استفاده کنند.
- به خاطر سپردن این دامنه برای کاربران ساده است.
نکته: بسیاری از صاحبان مشاغل، پسوندهای دامنه com. و net. را همراه با هم خریداری میکنند تا مطمئن شوند که هیچکس دیگری نمیتواند از اعتبار کسبوکار آنها سواستفاده کند.
مقایسه دامنه com. و net.
ما قبلا در مقاله همه چیز در مورد دامنه com. و سریع ترین روش ثبت آن به بررسی کلی دامنه دات کام پرداختیم اما اگر بخواهیم در یک نگاه سریع این دو دامنه محبوب را با هم مقایسه کنیم، این موارد قابل ذکر است:
- com. یک پسوند پرکاربرد است که تقریبا برای همه کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرد. پسوند net. مخفف کلمه network است و برای سازمانها و وبسایتهای مربوط به فناوریهای شبکه انتخاب مناسبتری است.
- com. به یک دامین تجاری یا Commercial اشاره دارد در حالی که net. اشاره به مفهوم شبکه دارد.
- طبق استاندارد RFC 1591، نام دامنه دات کام برای نهادهای تجاری و نام دامین دات نت فقط برای استفاده از وبسایتهای ارائه دهنده خدمات شبکه در نظر گرفته شده است. البته این کاربردها امروز معنای دیگری به خود گرفتهاند و این پسوند را در وبسایتهای گوناگون میبینیم.
- دامنه net. مقرون به صرفهتر است.
نحوه ثبت دامنه net.
ثبت دامنه net. مشابه انواع دیگر دامنه انجام میشود. همانطور که در مقاله همه چیز در مورد دامنه و ثبت آن اشاره کردیم، بعد از خرید هاست نوبت به ثبت دامنه میرسد. برای ثبت domain ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که دامنه مورد نظرتان با این پسوند در دسترس هست یا خیر. وب سایتهای زیادی برای بررسی آزاد بودن دامنه وجود دارند که از میان آنها به who.is میتوان اشاره کرد. به این عمل استعلام دامنه گفته میشود. چنانچه برای انجام این مراحل نیاز به کمک دارید پیشنهاد میکنیم مقاله فوق را مطالعه کنید. در کل ثبت دامنه net. برای همه امکان پذیر است و در این رابطه محدودیت خاصی وجود ندارد.
نحوه انتقال دامنه net.
با توجه به بینالمللی بودن دامنه net. انتقال آن کمی با دامنههای ایرانی (ir.) متفاوت است. شرایط انتقال دامنه مستلزم یک سری پیش نیازها است که به شرح زیر هستند:
- درخواست کد انتقال EPP (EPP Code/Auth Code) برای انتقال نام دامنه به شخص دیگر.
- دامنه باید در حالت unlock قرار گرفته باشد و قفل (lock) نباشد.
- ایمیل درخواست باید توسط صاحب دامنه تایید شود.
- باید حداقل یک هفته به تاریخ تمدید دامین مانده باشد.
توجه: انتقال دامنه حداقل 5 الی 7 روز کاری زمان میبرد همچنین حداقل باید 30 روز از ثبت دامنه گذشته باشد تا بعد بتوان برای انتقال آن اقدام کرد. یعنی اگر فقط 25 روز از ثبت دامنه net. گذشته باشد، نمیتوانید نسبت به انتقال آن اقدام کنید.
سخن پایانی
در این مقاله نگاهی کلی به دامنه محبوب net. داشتیم. اگر سوالی دارید که در این مقاله پاسخش را پیدا نکردید، در قسمت نظرات این پست آن را مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.