راه‌های زیادی برای راه اندازی کسب و کار آنلاین و پیمودن مسیر کار آفرینی با کم‌ترین هزینه وجود دارد. تجارت الکترونیک بازدهی و سود زیادی بعد از سرمایه گذاری برای شما به همراه دارد. همچنین این قابلیت را دارید که در هر کجای دنیا زندگی کنید و بدون اینکه هیچ محدودیت زمانی و مکانی داشته باشید کسب و کار آنلاین خود را انجام دهید.

برای راه اندازی وب سایت خود ابتدا باید اقدام به خرید هاست و دامین کنید. ما در این مقاله به شما آموزش ثبت دامنه رایگان بدون پرداخت هزینه را می‌آموزیم تا با راحت‌ترین روش ممکن کسب و کار آنلاین خود را راه‌اندازی کنید.

دامنه چیست و چرا باید دامنه اینترنتی داشته باشیم؟

فرصت‌های کسب درآمد آنلاین تمامی ندارد. طبق تحقیقات صورت گرفته حدود ۲ تریلیون دلار در سراسر جهان صرف تجارت الکترونیک شده است که از این مقدار، حدود ۸.۷ % هزینه‌های خرده فروشی (retail) است. بنابراین شما نیز می‌توانید به عنوان یک کارآفرین اینترنتی فرصتی برای کسب درآمد آنلاین داشته باشید.

اولین قدم برای راه اندازی کسب و کار آنلاین داشتن یک وب‌سایت است. وب‌سایت شما همان جایی است که کسب و کار و محصولات خود را در بستر اینترنت عرضه می‌کنید. مکانی که شما با کاربران خود در ارتباط خواهید بود. همچنین وبسایت شما مکانی است که کاربران تبدیل به مشتری نهایی می‌شوند. وب‌سایت پایه و اساس تمامی تلاش های بازاریابی آنلاین شما است.

فرقی نمی کند شما از کدام یک از روش‌های بازاریابی آنلاین مانند ایمیل مارکتینگ، تبلیغات پولی، بازاریابی شبکه های اجتماعی یا هر چیز دیگر استفاده می‌کنید؛ وب‌سایت شما می‌تواند یک فروشگاه اینترنتی باشد که محصولات فیزیکی خود یا اطلاعات محصولات فروشی خود را در آن ارائه دهید.

همان‌طور که اشاره کردیم اولین گام برای راه‌اندازی وب‌سایت خرید هاست و دامنه است. دامنه همان آدرس اینترنتی است که کاربران به واسطه آن به سایت شما وارد می‌شوند. به عنوان مثال آدرس اینترنتی hostida.com کلید ورود به وب سایت هاستیدا است.

اگر در ابتدای مسیر هستید و بودجه زیادی برای این کار در نظر نگرفته‌اید پیشنهاد می‌کنیم با ثبت رایگان دامنه و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای اولین گام را در مسیر ساخت وب‌سایت بردارید.

چند نکته در مورد دامنه رایگان

دامنه‌های رایجی مانند  .com، .me ، .io ، .org نیازمند پرداخت هزینه هستند که با توجه به نوسانات ارزی شاید تهیه این دامین‌ها برای همه میسر نباشد. اگر در حال حاضر خرید دامنه‌های پرطرفدار برای شما مقرون به صرفه نیست، می‌توانید با به صورت 100% رایگان دامنه مورد نظر خود را ثبت کرده و به دنیای بی انتهای کسب و کار اینترنتی وارد شوید.

اما! فراموش نکنید در جهانی زندگی می‌کنیم که هیچ خدمتی رایگان عرضه نمی‌شود! پس علت عرضه دامنه رایگان چیست؟ اگر بخواهیم با شما صادق باشیم باید بگوییم که  دامنه‌های رایگان محدودیت‌های زیادی دارند و بیشتر برای تست مناسب هستند. استفاده از آن‌ها هیچ ضمانتی ندارد و مسئولیت هر گونه ضرر و زیان ناشی از دامین‌های رایگان فقط به عهده شماست.

با توجه به این توضیحات عقلانی‌ترین تصمیم، ثبت دامنه .ir  است. دامنه .ir با هزینه ماهانه 15 هزار تومان بهترین انتخاب برای افرادی است که بودجه محدودی برای ثبت دامین دارند. اما اگر به هر دلیلی تمایل به استفاده از دامنه ملی .ir ندارید در ادامه این نوشتار همراه ما باشید تا روش ثبت دامنه 100% رایگان را به شما بیاموزیم.

وب سایت freenom و ثبت دامنه رایگان

در این وب سایت می‌توانید دامنه‌های رایگان زیادی مانند .tk ، .cf ، .ml، .ga ، .gq را بدون نیاز به کارت اعتباری یا اطلاعات مالی برای مدت یک سال به ثبت برسانید. البته توجه داشته باشید که برای تمدید دامنه در سال دوم باید هزینه پرداخت کنید.

در ادامه به صورت گام به گام روش ثبت دامنه از طریق این وب سایت را به شما می‌آموزیم:

  • در مرورگر خود آدرس https://freenom.com را وارد کنید.
  • در صفحه اول، در کادر مستطیل شکل، دامنه مورد نظرتان را بنویسید و برای چک کردن دامنه، روی دکمه آبی رنگ کنار آن کلیک کنید.

  • در این مرحله لیست همه پسوندهای رایگان موجود را به شما نمایش می‌دهد. اگر دقت کنید این صفحه به 2 بخش تقسیم شده است؛ پسوندهای رایگان در بالا و پسوندهای غیر رایگان در پایین صفحه نمایش داده می‌شوند. از بین پسوندهای رایگان و در درسترس، پسوند مورد نظر خود را با کلیک بر روی گزینه Get it now انتخاب کنید.

  • پس از انتخاب دامنه مورد نظر، روی دکمه Checkout کلیک کنید.

  • مطابق تصویر، پس از انتخاب پسوند، گزینه use DNS را انتخاب کنید.

نکته: این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که با تنظیم نام سرورها، دامین انتخاب شده شما را به هاست متصل می‌کند. شما باید نام سرورهای مورد نیاز برای ثبت دامنه را از شرکت پشتیبانی هاست خود بپرسید. سپس مانند عکس زیر آن را در این بخش وارد کنید.

بیشتر بخوانید:


https://hostida.com/blog/tips-for-choose-a-linux-host/

  • پس از انتخاب گزینه use DNS از منوی قسمت بالا روی گزینه use your own DNS کلیک کنید. بخش‌های خواسته شده را با توجه به اطلاعاتی که از شرکت هاستینگ خود دریافت کردید، پرکنید.

  • مرحله بعد انتخاب مدت زمان مالکیت شما برای آن دامنه است. که با توجه به نیاز و خواسته شما بین 3 تا 12 ماه متغیر است.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم؛ شما حداکثر 12 ماه می‌‌توانید به‌ صورت رایگان از این دامنه استفاده کنید. پس از آن باید برای تمدید دامنه هزینه پرداخت کنید. در غیر این صورت دامنه از مالکیت شما خارج می‌شود. بعد از انتخاب مدت زمان روی گزینه Continue کلیک کنید.

  • اکنون وارد صفحه Review & Checkout می‌شوید.
  • ایمیل خود را در قسمت مشخص شده وارد کنید و روی گزینه Verify My Email Address کلیک کنید. حالا باید ایمیلی که به شما ارسال می‌شود را تایید کنید.

  • پس از تایید ایمیل ارسالی، صفحه زیر را خواهید دید که مخصوص پر کردن اطلاعات هویتی است.

  • بعد از پر کردن گزینه‌ها با اطلاعات درخواستی؛ تیک موافق بودن با قوانین و شرایط را بزنید و در آخر روی Complete Order کلیک کنید.

  • با مشاهده صفحه زیر، دامنه رایگان شما به ثبت رسیده است.

ثبت دامنه ir.

تا این جا روش ثبت دامنه رایگان را آموختید اما همانطور که گفتیم این دامنه‌ها معایب و محدویت‌هایی دارند که استفاده از آن‌ها را فقط برای افراد مبتدی یا تست قابل قبول می‌کند. شما می‌توانید با ماهانه 39 هزار تومان ثبت و خرید دامنه IR را انجام دهید و با صرف هزینه‌ای اندکی ریسک استفاده از دامین‌های رایگان را نداشته باشید.

چنانچه با نحو ثبت دامین .ir آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله زیر را مطالعه فرمایید:


https://hostida.com/blog/registration-on-irnic-system/

جمع بندی

کسب و کارهای اینترنتی با سرعت زیادی رو به رشد هستند. دلیل روی آوردن مردم به این نوع کسب و کارها، تغییر در سبک زندگی انسان‌ها است. البته آمار رشد کسب و کارهای آنلاین دلیلی بر موفقیت 100% آن‌ها نیست، بلکه در این بین درصد زیادی از این مشاغل نیز با شکست روبرو می‌شوند. اگر قصد دارید این روزها کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنید،

وب سایت‌ها نیز به مانند ما انسان‌ها دارای اسمی منحصر به فرد هستند که در دنیای وب به آن‌ها دامنه یا دامین گفته می‌شود. هر سایتی دارای یک دامین و یک شماره شناسایی منحصر بفردیا IP می‌باشد تا از باقی صفحات متمایز شود. همچنین پس از هر دامنه‌ی منحصر به فرد، آدرس سایت دارای یک پسوند می‌باشد که با آن به اتمام می‌رسد. در ایران رایج‌ترین این پسوندها  com، ir، org و… می‌باشند.

دامنه های رایگان بیشتر برای تست مورد استفاده قرار می‌گیرند و استفاده از آن ها برای سایت شخصی و کسب و کار پیشنهاد نمی‌شود. پس در صورتی برای ثبت دامنه رایگان اقدام کنید که می‌خواهید برای کاری موقتی از آن استفاده کنید.