دید هنری فوقالعادهای دارید. یک دوربین عکاسی حرفهای به عنوان ابزار بینظیری برای بیان این دیدگاه هنری در اختیارتان است و مهارت شگفتانگیز شما در گرفتن عکس مناسب در زمان مناسب، اعتماد به نفس زیادی به شما بخشیده. تمام چیزهایی که یک عکاس مشهور میتواند داشته باشد. پس چرا هنوز هم احساس میشود که چیزی سر جای خودش نیست؟
بله درست است! شما به کسانی نیاز دارید که عکسهای شما را ببینند. حلقه مفقودهی بین شما و مخاطبانتان یک وبلاگ خوش ساخت و هنرمندانه عکاسی است. اجازه بدانید ما در این نوشتار با توضیح نحوه ساخت یک وبلاگ عکاسی دیدنی، شما را از تاریکخانه به نمایشگاه ببریم.
مرحله اول: تهیه ملزومات
ممکن است شما دانش بصری “انسل آدامز” یا “مارگارت برک-وایت” را داشته باشید، اما این داشتن این روحیه هنرمندانه بدان معنا نیست که میدانید چگونه یک وبلاگ را از ابتدا راهاندازی کنید. خوشبختانه، ما در دنیایی با میلیونها وبلاگ زندگی میکنیم، به این معنی که راهحلهای سادهای برای رسیدن شما به مقصودتان وجود دارد.
انتخاب نام دامنه برای وبلاگ
بسیاری از عکاسان و نگارگران، دامنه وبسایتشان را همنام خود انتخاب میکنند، مثل: FirstnameLastname.com این روش فوقالعاده است اما اگر نام شما از اسامی پرطرفداری مثل علی محمدی یا زهرا رضایی باشد، ممکن است در ثبت دامنه مشکل داشته باشید چون به احتمال زیاد این دامینها قبلا ثبت شدهاند. در این صورت چند گزینه پیش روی شماست:
- از حروف اول نام و نامخانوادگی استفاده کنید: یک ترکیب منحصربهفرد از حروف اول نام و نامخانوادگی خود که به اندازه کافی ساده باشد تا افراد بتوانند آن را به خاطر بسپارند، انتخاب کنید.
- پسوند دامنه جایگزین: به عنوان مثال، به جای پسوند از “.co” استفاده کنید.
- خلاق باشید: به عنوان مثال اگر نام شما زهرا رضایی است، شاید استفاده از ZarrSnaps یا PicturesByZarr انتخابی جالب و هوشمندانه باشد.
خرید هاست
بعد از ثبت دامین باید یک سرویس میزبانی وب (host) خریداری کنید. پیشنهاد میکنیم برای اینکه مشکلات کمتری داشته باشید، خدمات هاست و دامنه خود را از یک سرویسدهنده معتبر تهیه کنید.
نصب وردپرس
اگر بدون دانش برنامهنویسی قصد راهاندازی وبلاگ یا وبسایت شخصی خود را دارید بهترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای شما وردپرس است چرا که فرایند نصب و کار با آن بسیار ساده است و برای کسانی که در زمینههای دیگر متخصص هستند اما در طراحی وب سررشتهای ندارند یک گزینه عالی محسوب میشود.
مرحله دوم: وبلاگ عکاسی خود را بسازید
در مرحله 2 رویکرد وجود دارد. از نظر فنی، میتوانید این مرحله را نادیده بگیرید و مستقیماً به مرحله 3 بروید. اگر عکاسی با سبک چریکی (guerilla-style) هستید، این ممکن است اهمیت ندادن به جزئیات برای شما جذاب باشد و همیشه اجازه دهید خودانگیختگی منجر به خلاقیت شود.
اما اگر عکاس عروسی باشید چطور؟ در این صورت حتما اهمیت زمانبندی، ثبات و برنامهریزی پیشرفته را درک میکنید.
به همین دلیل این مرحله ارزش آن را دارد که سرعت خود را کم کنید و اهداف خود را در نظر بگیرید. شما نباید عجولانه تصمیم بگیرید وبلاگ خود را 6 ماه بعد تغییر دهید. بنابراین این جزییات را همین الان مد نظر قرار دهید:
بهترین قالب های وردپرس برای عکاسان
درست است که شما به عنوان عکاس درک کاملی از مخاطبین اصلی خود دارید اما در مورد دنیای وب قضیه کمی متفاوت است. باید با کمی تحقیق و بررسی رقبا، یک قالب وردپرسی هماهنگ با علایق و نیازهای مخاطبین niche خود انتخاب کنید. چند قالب پیشنهادی برای وبلاگهای وردپرسی با موضوع عکاسی عبارتند از:
- برای عکاسی شخصی: میتوانید انتخابی مینیمالیستی داشته باشید. یعنی در وبلاگ شما نه صفحه تماس و نه هیچ چیز اطلاعات اضافه دیگری وجود نداشته باشد. تم PhotoMe یک مثال عالی برای طرفداران این سبک است. تمهای مینیمال باعث میشوند که تمرکز مخاطبان فقط روی عکسها باشد و ارتباط بهتری با دید هنری شما برقرار کنند.
- برای عکاسی حرفهای: در این صورت باید به دنبال تمهایی باشید که دارای قسمت ” نمونه کارها ” یا “portfolio” باشند همچنین به یک سیستم موقعیتیابی احتیاج دارید تا مخاطبان بتوانند به راحتی شما را پیدا کنند. قالب جذاب Diamond یک slider و sidebar اختصاصی برای افرادی است که میخواهند در مورد شما بیشتر بدانند.
- برای عکاسی عروسی: شما میتوانید به همان اصولی که اکثر عکاسان حرفهای عمل می کنند، پایبند باشید. اما به خاطر داشته باشید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند: عروس و داماد. بنابراین باید تمی را انتخاب کنید که فریاد «عروسی» بزند، مانند Vega.
تمام فوت و فنهای وردپرس را یاد بگیرید
وردپرس بهترین دوست جدید شما خواهد بود و مانند هر دوستی دیگری، برای داشتن یک رابطه عالی، باید رگخواب آن را پیدا کنید. به ویژه به منوهای زیر توجه زیادی داشته باشید:
- Pages: در این منو با تعریف برگه مادر، تغییر اولویت نمایش برگه، تعریف قالبهای گوناگون برای برگهها در وردپرس و غیره میتوانید از بخشهای مختلف یک برگه استفاده کرده و یک برگه استاندارد برای صفحات ایستا در وردپرس طراحی و پیاده سازی کنید. به زبان ساده Pages جایی است که صفحات وبلاگ خود؛ از جمله صفحه اصلی، صفحه «درباره ما» و فرمهای تماس را طراحی و مدیریت کنید.
- Posts: در این قسمت میتوانید عکسهای خود را آپلود کنید. بسته به موضوعی که انتخاب کردهاید، ممکن است داستانهای کوتاهی را هم همراه با عکسها منتشر کنید. به عنوان مثال، برخی از عکاسان عروسی، توضیحات کمی در مورد عروس و داماد، ضمیمه کار خود میکنند.
- Appearance: در این قسمت ظاهر وبلاگ خود را سفارشیسازی میکنید.
- Plugins: اینجا جایی است که میتوانید وبلاگ عکاسی خود را با افزونههای کاربردی شخصی سازی کنید تا تجربه کاربری را به شدت بهبود بخشید.
بهترین افزونههای وردپرس برای عکاسان
افزونهها برای وردپرس همانند لباسهای ما هستند. ذکر این نکته ضروری است که مطمئناً، از نظر فنی میتوانید بدون آنها کار کنید، اما احتمالاً استفاده از پلاگینها به جذابیت وبلاگ شما کمک شایانی خواهد کرد.
اگر از ظاهر سایت خود مطمئن نیستید، چرا یک افزونه عکاسی اضافه نکنید؟
EnviraGallery یکی از برجستهترین نامها در عرصه عکاسی است. به کمک این افزونه شما میتوانید قالبهای از پیش ساخته شده برای ساخت گالریهای عکاسی را تنها با چند کلیک ایجاد کنید.
همچنین افزونه خود وردپرس یعنی Regenerate Thumbnails به طور خودکار پس از آپلود هر عکس، اندازههای متفاوتی از آن را در اختیار شما میگذارد در نتیجه علاوه براین که نیاز به ویرایش تک تک عکسها ندارید، سرعت بارگذاری آنها هم افزایش خواهد یافت.
اما در نهایت، افرادی که از یک وبلاگ عکاسی بازدید میکنند فقط میخواهند کلیک کنند و از دیدن عکسهای شما لذت ببرند بنابراین میتوانید اسلایدرهای جذابی با Soliloquy ایجاد کنید.
مرحله سوم: ثابت قدم باشید (و چند نکته دیگر)
وقتی که تمام کارهای فوق را انجام دادید، یک وبلاگ عالی عکاسی خواهید داشت البته یک خبر خوب و یک خبر بد برای شما داریم. خبر خوب این است که رسیدن به این نقطه آسان است. خبر بد این است که از این پس، موفقیت شما کاملاً به رویکرد شما بستگی دارد.مهمترین مسئله برای موفقیت این است که به طور مداوم عکسها و مطالب خود را منتشر کنید؛ البته از این موارد هم غافل نشوید:
ابتدا آزمایش کنید! گاهی اوقات هنرهای بزرگ میتوانند از آزمایشات تجربی به دست بیایند. نقاشیهای امپرسیونیستی مونه، با عنوان انبار کاه، مجموعهای از موضوعات معمولی بودند. اما مونه کمتر به خود انبارهای کاه علاقه داشت تا نقاشی از یک شی در نورهای مختلف. خودتان یک رویکرد تجربی داشته باشید. متعهد شوید که مهارتهای خود را همراه با وبلاگ افزایش دهید.
همچنین بهتر است بازارهای جدید را امتحان کنید. فقط عکس عروسی؟ عکاسی از اتفاقات معمولی و روزمره مانند عکاسی از مواد غذایی را امتحان کنید. عکاسی مدلینگ هم ایده جالبی است، اولین مدل خود را برای یک ساعت استخدام کنید بدین ترتیب به مرور دسته بندیهای جدیدی را در وبلاگ خود ایجاد میکنید و مخاطبان خود را افزایش خواهید داد.
سخن پایانی
اگر میخواهید رویاهای خود را در مورد داشتن یک وبلاگ عکاسی به واقعیت تبدیل کنید و در این مسیر دچار مشکل شدید، کافی است با ما تماس بگیرید تا پاسخگوی شما باشیم.
منبع: