در مقاله دیتا سنتر یا مرکز داده چیست؟ گفتیم که دیتاسنترها به 4 دسته تقسیم میشوند که به هر یک از آنها tier میگویند. در این مقاله به بررسی انواع مختلف این سطوح میپردازیم تا بتوانیم به شکلی بهتر از آنها در کسب و کار خود استفاده کنیم.
Tier چیست؟
موسسه بسیار مشهور Uptime که در حوزه هاستینگ از سردمداران به حساب میآید از یک سیستم رتبه بندی 4 مرحلهای به عنوان معیاری برای تعیین قابلیت اطمینان یک مرکز داده استفاده میکند. این سیستم رتبه بندی اختصاصی با دیتاسنتر (Tier I) که دارای قدرت زیادی است، شروع میشود و به دیتاسنتر (Tier IV) ختم میشود.
به زبان ساده دیتا سنتر 1 Tier دارای کمترین Redundant و رتبه است و 4 Tier دارای بیشترین درجه و Redundant پس بهترین کیفیت را داراست.
بررسی انواع Tier
در این قسمت سطوح مختلف دیتاسنتر را بررسی کرده و نکات بیشتری را در باره tier های 1 تا 4 ارائه می دهیم:
Tier1
دراین رده هیچگونه Redundancy حتی برای عوامل پیش بینی شده وجود ندارد و آبروی مدیر دیتاسنتر همیشه در خطر است! چراکه برای یک تعمیر ساده باید تجهیزات خاموش شوند و سرویس دهی مختل شود. در این رده، سیستم توزیع برق و سیستم تهویه وجود دارد اما ممکن است کف کاذب یا برق اضطراری، ژنراتور سقف کاذب یا علیق ها موجود نباشد.
Tier 2
دیتا سنترها در Tier 2 دارای redundant بیشتری نسبت به سطح قبلی هستند و نسبت به اختلالات موجود مقاومت بالاتری دارد .
ویژگی ها :
- Uptime: 99.741%
- دارای ژنراتورهای اضافی با قدرت بالاتر است .
- دارای سیستم های سرمایشی بالاترنسبت به سطح قبلی است .
- دارای ذخیره سازی 12 ساعت انرژی برای Storage های داخلی (On-Site Storage ) برای هر میزان ظرفیتی است.
Tier3
در این رده از چند مسیر برق برای تغذیه تجهیزات و سرمایش استفاده شده اما یک مسیر برق همیشه غیرفعال و آماده برای کار است یعنی دیتا سنترها در Tier3 دارای انرژی بیشتری برای وصل شدن 2 خط اتصالی است تا اگر یکی از این دو خط قطع شد خط دیگر آنلاین باقی بماند.
Tier 4
در این حالت برای تمامی وارد ممکن افزونگی و پشتیبان در نظر گرفت چندین مسیر برق و Cooling وجود دارد در این دیتاسنتر امکان تعمیر و تعویض بودن ایجاد وقفه در کار دیتاسنتر وجود دارد حتی برای UPS و ژنراتور پشتیبان در نظر گرفته می شود.
در پایان…
امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد. خواهشمندیم با ارائه نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود ما را در ارتقا کیفیت مطالب ارائه شده یاری کنید.