در این روزها استفاده از دستیاران صوتی بسیار محبوبیت پیدا کرده است. این دستیارها میتوانند بر روی موبایل، لپتاپ، اسپیکر هوشمند یا… استفاده شوند؛ بنابراین منطقیست که بهینهسازی جستجوی صوتی موجب بهبود رتبهبندی و سئوی سایتتان شود.
در این مقاله به چگونگی بهینهسازی جستجوی صوتی و اهمیت آن در موفقیت وبسایت پرداختهایم.
بهینهسازی جستجوی صوتی چیست؟
جستجوی صوتی با جستجوی متنی تفاوت قابلتوجهی دارد. این نوع جستجوی بر اساس کلمات کلیدی معمول کار نمیکند.
در طی زمان با بالارفتن محبوبیت ابزارها و دستیارهای صوتی، بهینهسازی جستجوی صوتی نیز اهمیت بالایی پیدا کرده است. این بهینهسازی شامل بهبود محتوای سایت و برند است. نکته مهم آن این است که کاربران بهصورت محاوره با دستیاران صحبت میکنند؛ لذا باید برای بهینهسازی این مسئله را در نظر گرفت.
با پیچیدهتر شدن سؤالات، اهمیت نشاندادن مفهوم بهجای تمرکز بر کلمه کلیدی مهمتر شده و باعث میشود بهینهسازی جستجوی صوتی از متنی متفاوت شود. بهطورکلی لازم است توجه داشته باشید که برای بهبود شرایط آنلاین وبسایت، ازاینپس بهینهسازی جستجوی صوتی اهمیت زیادی دارد.
اهمیت بهینهسازی جستجوی صوتی
دستگاههای مانند موبایل و لپتاپ، دستیارهای مجازیای مانند سیری دارند که به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شده است؛ زیرا جستجوی صوتی امکان جستجویی راحتتر را به کاربر ارائه میدهد. پیشبینی میشود که استفاده از این ابزارها در سالهای آینده بیشازپیش بوده و رشد قابلتوجهی داشته باشد؛ لذا دیدهشدن در این نتایج روزبهروز مهمتر خواهد شد.
مزایای بهینهسازی جستجوی صوتی
- افزایش بازدید
- بهبود تجربه کاربری
- افزایش تعامل
- بالاتر رفتن از رقبا
8 نکته برای بهینهسازی جستجوی صوتی
در جستجوی متنی کلمات کلیدی اهمیت بسیاری دارند؛ اما در جستجوی صوتی مفهوم کلی مدنظر است و البته اینکه آیا پاسخِ پرسش موردنظر در محتوا آمده است یا خیر؛ بنابراین هنگام ایجاد محتوا، لازم است تا به ارتباط بین آن و سازگاریاش با پرسشهای جستجوی صوتی توجه کنید.
بهینهسازی به کمک کلمات کلیدی
واژههای کلیدی برای بهینهسازی جستجوی صوتی با واژههای کیلید متنی تفاوت دارند و در هنگام استفاده از این روش لازم است مواردی از جمله موارد زیر را در نظر بگیرید.
- استفاده از زبان محاوره
عبارات در جستجوی صوتی به زبان محاوره هستند، لذا عبارات کلیدی نیز باید بهصورت محاوره باشد.
- کلمات کلیدی طولانی
واژههای خاص و چندکلمهای احتمالاً در جستجوی صوتی استفاده خواهند شد و بهتر عمل خواهند کرد.
- استفاده از سؤالات بهجای کلمات
استفاده از سؤالات روش خوبی برای جستجوی صوتی است و بهتر جواب میدهد.
تجزیهوتحلیل نتایج جستجوی صوتی
عناصر جستجوی صوتی و تجزیهوتحلیل آنها میتوانند بینش ارزشمندی برای ما ایجاد کنند. این عناصر شامل موارد زیر هستند.
- اسنیپت
اسنیپتها در واقع پاسخهای کوتاه به پرسش کاربران هستند که در بالای نتایج نشان داده میشوند. این پاسخها اغلب بر اساس محتوای شما تولید میشوند؛ بنابراین اطمینان از اینکه محتوای شما بهخوبی نوشته شده باشد مهم است.
- بخش «People also ask »
این بخش سؤالاتی مرتبط با پرسش اولیه کاربر نشان میدهد و بهوسیله آنها میتواند تجزیهوتحلیل مناسبی انجام داد.
بهینهسازی محتوا
برای بهینهسازی محتوا از روشهای زیر استفاده کنید:
- استفاده از زبان محاوره
- استفاده از عبارات معمول در جستجوی صوتی
- کوتاه نگهداشتن پاراگرافها
- استفاده از عناوین واضح
- تعریف اصطلاحات فنی
- بهینهسازی متادیتا
- استفاده از پرسشهای رایج
بررسی جنبه فنی سایت
بررسی جنبههای فنی سایت از جمله برای جستجوی صوتی بسیار مهم است و نیاز به نظارت مداوم دارد. این جنبهها شامل سرعت بارگذاری، قابلیت رندرینگ، کیفیت تصویری و عملکرد شرور هستند.
از Schema markup استفاده کنید
Schema markup میتواند برای بهبود نتایج جستجو، تعریف دقیق و واضح عناصر و بالارفتن رتبه به شما کمک کند.
محتوای ویدئویی را با جستجوی صوتی انطباق دهید
جستجوی صوتی اغلب به پاسخهای ویدئویی دارند؛ بنابراین بهینهسازی آنها میتواند به کار بیاید. ترجمه ویدئو و محتوای جذاب ویدئو میتوانند به بالا آمدن رتبهبندی آن کمک کنند.
پشتیبانی چندزبانه سایت
پشتیبانی از چندین زبان برای وبسایت شما امکان جذب مخاطبین بیشتری را فراهم میکند. بخصوص زمانی که جستجوی این مخاطبین بهصورت صوتی است.
بهبود سئوی سایت
سئوی رایج با سئوی نتایج صوتی متفاوت است. اما اگر سئو برای نتایج متنی بهینه شده باشد، در جستجوی صوتی نیز تأثیر خواهد داشت.
سخن پایانی
در نهایت باید یادآوری کنیم که بهینهسازی برای جستجوی صوتی، درست مانند جستجوی متنی لازم بوده و شما را از رقبای خود متمایز میکند.