اگر شما مدیر یک وب سایت و یا مالک یک سایت هستید توصیه میکنیم از این مقاله به سادگی عبور نکنید، پلاگین ها نرم افزارهای کوچکی هستند که به شما این امکان را میدهند که عملکرد وب سایت وردپرسی خود را گسترش دهید، همین امر یکی از دلایل محبوبیت وردپرس است. افزونه های زیادی برای وردپرس وجود دارد اما چگونه باید بدانیم یک پلاگین برای ما مفید است یا خیر؟ کدام افزونه ها برای سایت وردپرسی ضروری است؟ در این مقاله لیست افزونه هایی که برای سایت ضروری است و عملکرد سایت وردپرسی را افزایش میدهد معرفی شدهاند.
افزونه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد
بعد از انتخاب دامنه و خرید هاست وردپرس لازم است اقدام به نصب وردپرس و قالب وردپرس بر روی هاست کنید و برای مشخص کردن کاربرد سایت اقدام به نصب پلاگینهای مختلف کنید، در واقع میتوان پلاگین های وردپرس را قطعهای از نرم افزار معرفی کرد که به سایت وردپرسی شما متصل میشوند. پلاگین ها میتوانند عملکرد جدیدی را به سایت اضافه کنند یا عملکردهایی که سایت وردپرسی دارند را گسترش دهند و هر نوع سایتی، از فروشگاهی گرفته تا سایت های تک صفحهای را به کمک افزونه ها ایجاد کرد.
افزونهها به کاربران وردپرس این امکان را میدهند تا بدون نیاز به دانش کدنویسی سایت های قدرتمندی ایجاد کنند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا منبع باز است که میتوانید در کمترین زمان با استفاده از پلاگینهایی که به طور رایگان و یا Premium در دسترس همگان قرار گرفته است سایت را توسعه دهید و از عملکرد بهتری بهره ببرید. در صورتی که برای نصب افزونه نیاز به راهنمایی دارید میتوانید راهنمای آموزش نصب افزونه وردپرس را مطالعه نمایید.
1. افزونه سئو
SEO مخفف کلمه Search Engine Optimization است، برای ارتقا رتبه یک سایت در نتایج جستجو لازم است سایت وردپرسی را بهینه کنید. وردپرس به عنوان یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا CMS برای سئو در نظر گرفته میشود. افزونه سئو این امکان را به شما میدهد تا بهینه سازی بهتری برای سایتتان انجام دهید به همین دلیل وجود یک افزونه سئو برای هر سایتی ضروری است.
پلاگین های مختلفی جهت بهینه سازی برای موتوهای جستجو اختصاص داده شدهاند اما پلاگینی که ما به شما توصیه میکنیم، افزونه Yoast SEO است. پلاگین یوآست سئو را میتوان به عنوان جامعترین افزونه سئو شناخت. در مقاله معرفی برترین افزونه های سئو برای وردپرس 5 افزونهی برتر وردپرس را برای شما معرفی کردیم تا از میان آنها یکی را در سایت وردپرسی خود نصب کنید.
Yoast به شما این امکان را میدهد که تک تک محتواها و همینطور تمام صفحات سایت وردپرس را بهینه کنید به عنوان مثال: با Yoast میتوانید به راحتی عناوین سئو و توضیحات متا را برای هر صفحه و پست در سایت خود نگارش کنید. Yoast در دو نسخهی رایگان و Premium ارائه شده است، اگر در مورد سئوی سایت خود جدی هستید قطعاً نصب نسخه Premium یک سرمایه گذاری خوب است.
ویژگی ها افزونه Yoast SEO
- مدیریت کلمات کلیدی و تراکم کلمات کلیدی
- مشخص کردن خوانایی یک مطلب
- تنظیم توضیحات متا و عنوان سئو
- ایجاد نقشه XML
- مدیریت Redirect: میتوانید هنگام انتقال یا حذف محتوا، به طور خودکار تغییر مسیرها را ایجاد و مدیریت کنید
- و ….
بیشتر بخوانید: نصب وردپرس روی ساب دامین در سی پنل
2. افزونهای برای ایجاد فرم ها
یکی از دلایل اصلی داشتن یک وب سایت این است که با مشتریان یا مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید، فرم ها یک ابزار استاندارد برای ایجاد این ارتباط هستند، در واقع یک سایت حرفه ای یا تجاری بدون نوعی فرم تماس، کمی عجیب است. برای افزودن فرم به سایت وردپرس لازم است یک افزونه فرم نصب کنید.
تعداد زیادی افزونه فرم وجود دارد که با توجه به نیاز سایتتان باید بهترین گزینه را انتخاب کنید. بسیاری از گزینه های ارزان و رایگان موجود مانند: WPForms، Ninja Forms و Formidable Forms که با توجه به نیازتان میتوانید یکی از این افزونه ها را نصب کنید. در اینجا ویژگی افزونه WPForms را با هم بررسی میکنیم.
افزونه WPForms
از سریعترین افزونه های فرم وردپرس میتوان به WPForms اشاره کرد، با این افزونه در کمترین زمان ممکن قادر خواهید بود یک فرم کاربردی و زیبا از قبیل فرم تماس، فرمهای ثبتنام، فرم اشتراک، فرم پرداخت و فرمهای دیگر را سفارشیسازی کرده و به سایت وردپرسی خود اضافه کنید. این افزونه به صورت رایگان و Premium طراحی شده است، نسخه رایگان آن را به سادگی میتوانید از پیشخوان سایت وردپرسی خود در قسمت پلاگین ها نصب کنید.
امکانات افزونه WPForms نسخه رایگان
- ساخت انواع فرم تماس، فرم ثبت نام، فرم اشتراک و غیره
- سازگاری کامل با سئو و بهینه سازی سایت
- کاملا واکنشگرا responsive
- فیلد های استاندارد
- سفارشی سازی دکمه ها
امکانات افزونه WPForms نسخه Premium
- امکان ساخت انواع فرم های چند صفحهای، فرم اشتراک ایمیل، فرم های پرداخت، فرم سفارش و غیره.
- امکان افزودن آپلود فایل، سیستم جغرافیایی، ورود به ثبت نام کاربر و غیره
- امکان استفاده از الگوهای فرم از پیش ساخته شده
- امکان ایجاد نظرسنجی
- امکان محدود کردن و زمانبندی فرمها
3. پلاگین برای بهینه سازی سرعت صفحه
توجه به سرعت سایت برای تجربه کاربر، دسترسی به وب و سئو بسیار مهم است. اگر بارگذاری وبسایت شما بیش از چند ثانیه طول میکشد، این احتمال وجود دارد که کاربرانتان را از دست بدهید از آنجایی که گوگل می خواهد نتایجی با بالاترین کیفیت را برای کاربران موتور جستجوی خود ارائه دهد، سرعت صفحات شما می تواند رتبه شما را برای یک کلمه کلیدی رقابتی تعیین کند. به همین دلایل نصب افزونهای که سرعت و عملکرد سایت وردپرس شما را بهینه میکند ضروری است.
یکی از محبوب ترین پلاگین های بهینه سازی سرعت سایت WP Rocket است، این افزونه فهرستی طولانی از ویژگیهای خارقالعاده را ارائه میکند تا در کنار هم سرعت سایت شما را افزایش دهند. برای بهینه سازی بیشتر سرعت صفحه سایت، نصب افزونه فشرده سازی تصویر را نیز توصیه میکنیم، یکی از افزونههایی که به شما در بهینه سازی تصاویر کمک میکند افزونه Imagify است. پس از نصب افزونه Imagify به طور خودکار حجم هر تصویری را که در سایت وردپرس خود آپلود میکنید را کاهش میدهد بدون اینکه کیفیت تصاویر شما پایین بیاید، این دو افزونه در کنار هم یک سایت سریع را به شما ارائه میدهند. اگر به دنبال افزونهای دیگری برای بهینه سازی سرعت صفحه در وردپرس هستید در مقاله معرفی بهترین افزونه های بهینه سازی تصاویر وردپرس لیستی از این افزونهها را گردآوری کردهایم.
4. افزونه امنیتی
خرید ssl یک راه محافظتی برای سایت شما است اما یکی دیگر از راه هایی که میتوان از وبسایت در برابر حملات هکرها، ویروسها، هرزنامهها و … محافظت کرد، نصب افزونههای امنیتی بر روی سایت وردپرس است به همین دلیل لازم است از بهترین افزونه امنیتی وردپرس برای وبسایتتان استفاده کنید. نبود امنیت در سایت ممکن است کاربرانتان را در معرض خطر فیشینگ و کلاهبرداری قرار دهد و میتواند به اعتبار سایت شما آسیب برساند. خوشبختانه نصب یک افزونه ضد هرزنامه یکی از ساده ترین و موثرترین راهها برای جلوگیری از انتشار محتوای مخرب در سایت وردپرس است.
یکی از محبوبترین فایروال وردپرس و اسکنر امنیتی Wordfence است که شامل فایروال نهایی و اسکنر بدافزار است که با هدف محافظت از وردپرس ساخته شده است. افزونهای امنیتی متفاوتی برای وردپرس وجود دارد لیستی از این افزونها را میتوانید در مقاله معرفی بهترین افزونه های امنیت وردپرس مشاهده کنید.
ویژگی های افزونه Wordfence
- فایروال وب که ترافیک مخرب را شناسایی و مسدود میکند
- برای محافظت از سایت در Endpoint
- با یک اسکنر درخواست های مخرب که حاوی کد بدافزار باشد را مسدود میکند.
- محدود کردن تلاش برای ورود به سیستم برای محافظت در برابر حملات brute force
- بروز رسانی بلادرنگ malware signature (ویژگی Premium)
- احراز هویت دو مرحله ای
5. پلاگین برای تجزیه و تحلیل سایت
تجزیه و تحلیل یک سایت بسیار حائز اهمیت است اگر نتوانید سایت خود را به درستی تجزیه و تحلیل کنید نمیتوانید مطمئن شوید در مسیر درست قرار دارید یا خیر؟ گوگل ابزاری را برای صاحبان سایت در نظر گرفته است تا انها را در مسیری که قرار گرفتهاند راهنمایی کند. گوگل آنالیتیکس یک ابزار قدرتمند برای تجزیه و تحلیل سایت شماست.
در ابتدا لازم است حساب Google Analytics را به وب سایت وردپرس خود متصل کنید. پلاگین Google Analytics را نصب کنید و شناسه ردیابی خود را از Google Analytics در فیلد مناسب افزونه کپی و جایگذاری کنید. هنگامی که شناسه ردیابی اضافه شد، افزونه به طور خودکار کد Google Analytics را با شناسه رهگیری منحصر به فرد سایت شما اضافه می کند.
6. افزونه های سفارشی سازی وردپرس
وقتی به افزونه های سفارشی سازی وردپرس اشاره می کنیم، در مورد افزونههایی صحبت می کنیم که به شما کنترل عمیقتری بر نحوه ارائه محتوا در وب سایتتان می دهند. دو افزونه وجود دارد که در حال حاضر داشتن آنها ضروری است.
اولین افزونه ای که پیشنهاد می کنیم افزونه Advanced Custom Fields است که بسته به نحوه ساخت سایتتان ممکن است قبلاً روی سایت شما نصب شده باشد. افزونه Advanced Custom Fields فرآیند ایجاد فیلدهای سفارشی در وردپرس را ساده می کند، که به توسعه دهندگان وب اجازه می دهد تا به سرعت محتوا سایت را ایجاد کنند.
افزونه دومی که برای سفارشی سازی وردپرس توصیه میکنیم، افزونه Classic Editor است تا به سادگی بتوانید محتوای سایت خود را ویرایش کنید.
7. پلاگین صفحه ساز
برای ویرایش برگههای سایت و ساخت صفحات جدید بهترین و آسان ترین راه، استفاده از یک افزونه صفحه ساز قدرتمند است. Elementor یکی از جالب ترین افزونه های اضافه شده در لیست افزونه های وردپرس ماست. این یک صفحه ساز بصری است که به شما این امکان را می دهد تا صفحات را با توجه به سلیقه و نیاز خود شخصی سازی کنید.
این بدان معناست که برای اضافه کردن افکتهای جالب مانند پوششهای پسزمینه، افکتهای شناور، انیمیشنها و موارد دیگر لازم نیست که حتما دانش برنامه نویسی داشته باشید، همه این کارها را میتوان با کشیدن و رها کردن به سادگی انجام داد و به طور کامل با سایر افزونه های وردپرس سازگار است.
المنتور برای کسانی که می خواهند یک صفحه زیبا برای سایت خود ایجاد کنند مفید است، همچنین برای کسانی که می خواهند طراحی سفارشی برای بخش هایی از وب سایت داشته باشند اما هزینهای به برنامه نویسی ندهند لازم است.
ویژگی های کلیدی المنتور
- بیش از 150+ الگوی زیبا ساخته شده در کتابخانه Elementor
- با یک کشیدن و رها کردن ساده صفحه سایت مورد نظر خود را ایجاد کنید
- ساخت طرح سفارشی برای سایت
در این مقاله افزونههای ضروری برای وردپرس را معرفی کردهایم، برای داشتن یک وبسایت قدرتمند به تمامی این افزونهها در سایت وردپرسی نیاز خواهید داشت.