با توجه به نیازهای جامعه، روشهای کسبوکار نیز تغییر خواهند کرد. در حال حاضر بسیاری از افراد قبل از خرید یک محصول، آن را در گوگل جستجو میکنند و پس از مطمئن شدن از کیفیت و قیمت، بهاحتمالزیاد خرید آن را آنلاین انجام میدهند.
کسبوکارهای سنتی نیاز دارند تا خود را در جریان دانش روز و مطابق با نیازهای مشتریان بهبود بخشند. برای دستیابی به موفقیت، بهتر است تا همه ما یک کسبوکار اینترنتی داشته باشیم و در زمینههای مختلف با مطالعه و یادگیری موارد جدید بروزرسانی شویم.
دارا بودن درآمد کافی بدون نیاز به تخصص یا سرمایه، هدف بسیاری از افراد است. با شناخت نیازهای جامعه و ارائه راهحلهای مناسب، میتوان به توسعه کسبوکار خود رسید. درآمد ایدهآل بدون پرداخت هزینههای اضافی و فقط با ابتکار، یکی از ویژگیهای این نوع کسبوکار است. در این مقاله به شما میآموزیم که چگونه بدون پرداخت هزینه و کاملا رایگان وبسایت خود را راهاندازی کنید.
چرا باید سایت داشته باشیم؟
داشتن یک وبسایت ضروری است، زیرا باعث راحتتر شدن ارتباط شما با مشتریانتان میشود و محصول و خدماتتان را در هر ساعت از شبانهروز بهفروش میرسانید و نیازی به حضور مداوم در محل کار ندارید. به قول بزرگان تجارت، داشتن یک سایت مطمئن بهترین راه حل برای کسب درآمد است، حتی در خواب هم میتوانید پول دربیاورید. بنابراین، برای شروع یک سایت، تواناییهای مقدماتی در این حوزه ضروری است. اینجا مراحل ساخت و راهاندازی یک سایت از صفر به شما آموزش داده خواهد شد.
وب سایت میتواند به سهولت ارتباط شما با مشتریانتان کمک کند و امکان فروش محصولات و خدمات را در هر ساعت از شبانهروز به شما بدهد. بنابراین، بهترین راهکار برای کسب درآمد و توسعه کسب و کار، داشتن یک سایت است. گفته میشود که اگر میخواهید در خواب هم به پول برسید، حتما باید یک سایت داشته باشید.
میتوانید سایت خود را به 3 روش ساخته و راهاندازی کنید؛ از طریق ساخت یک وبلاگ و سپس نصب دامنه بر روی آن، استفاده از سایتسازها، و استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS مانند وردپرس. در روش اول، میتوانید وبلاگ را انتخاب کنید و با ایجاد وبلاگ خود در آن، بهراحتی به صاحب سایت تبدیل شوید. اما این روش دارای ایراداتی مانند جزو ساب دامنه وبلاگ اصلی بودن، تبلیغات استفادهکنندگان و کنترل نداشتن بخش تبلیغات است.
در روش دوم، یعنی استفاده از سایتسازها شما مزایایی مانند مالکیت کامل سایت و ثبات در درازمدت نخواهید داشت. در واقع بهترین راه برای شما استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس یا جوملا است. با ما همراه باشید تا در ادامه بیشتر این موضع را توضیح دهیم.
اما پیش از هر چیز شما احتیاج به دامنه و هاست دارید.
دامنه چیست؟
دامنه اینترنتی، آدرس یا نام یک وبسایت در اینترنت است. به زبانی سادهتر، دامنه نامی است که شما به سیستم دیاناس (DNS) میدهید تا وبسایت شما را در شبکه اینترنت شناسایی کند. برای مثال، در آدرس “www.example.com”، “example.com” دامنه است که نام وبسایت را مشخص میکند. دامنهها شامل پسوندهای مختلفی مانند .com ، .org و .net میشوند. هر دامنه اینترنتی میتواند متعلق به یک شخص، برند یا سازمان باشد.
هاست چیست و هزینه آن چقدر است؟
هاستها ازنظر سیستمعامل به 2 دسته تقسیم میشوند: ویندوز و لینوکس. شما برای مدیریت کردن هاست (مواردی مثل انتقال فایل و نصب قالب) باید از کنترل پنل استفاده کنید. محبوبترین کنترلپنلهای ویندوزی Plesk و محبوبترین کنترلپنلهای لینوکسی سیپنل و دایرکت ادمین هستند.
پیشنهاد میکنیم هاست یا سروری تهیه کنید که با وردپرس و قالبهای حرفهای سازگار و حتما هاست لینوکسی باشد. هاستیدا سرویس میزبانی وبی تحت عنوان هاست ووکامرس دارد که بهترین گزینه برای ساخت سایت های فروشگاهی است.
در اصل هاست فضایی است روی سرورهایی که سیستمعامل آنها مبتنی بر لینوکس یا ویندوز هست. میزبانی وب خانه وبسایت شما در اینترنت است. هر وبسایت نیاز به میزبانی وب دارد و هر وبسایت نیازهای متفاوتی دارد. پس در خرید هاست وسواسی عمل کنید، چراکه هاست خوب به معنی سایت سریع، سئوی خوب، ترافیک خوب، پشتیبانی خوب و… است.
برای مثال هرچه فضای ذخیره اطلاعات بیشتری بخواهید هزینه شما بیشتر میشود. سرویسهای میزبانی وب رایگان هم برای استفاده وجود دارند، ولی با توجه به اینکه دارای محدودیت هستند و استانداردهایی را رعایت نمیکنند، پیشنهاد نمیشود که از این هاستها استفاده کنید.
پس در انتخاب شرکتی که قصد دارید هاستتان را از آن خریداری کنید، خیلی دقت کنید. همانطور که در قسمت قبل گفته شد باید دامین خود را ماهانه یا سالانه خرید یا تمدید کنید، هاست هم مانند دامین باید بهصورت ماهانه یا سالانه خریداری یا تمدید شود.
اکنون که با سنگ بنای ساخت وبسایت آشنا شدید، ابتدا چند سایت ساز و در نهایت سیستمهای مدیریت محتوا را به شما معرفی خواهیم کرد:
طراحی سایت رایگان با سایت ساز wix
کمپانی قدیمی و خوشنام Wix اخیرا برای راضی کردن کاربران خود 500 مگابایت فضای هاست برای ذخیره سازی فایلها و یک زیر دامنه یا ساب دامین البته به همراه تبلیغات در نظر گرفته است.
مزیت این روش این است که شما به صورت رایگان تجربه استفاده از این سرویس را خواهید داشت اما توجه داشته باشید که این وبسایت قابلیت راست چین شدن ندارد و بنابراین برای کاربران فارسی زبان دردسرهایی به همراه دارد.
سایت ساز SuiteBuilder
سایت بیلدر اخیرا مورد توجه گسترده وبمستران قرار گرفته است. علت آن هم سهولت استفاده از آن و قابلیت Drag&Drop است. شاید باور نکنید اما همین قابلیت باعث شده که بسیاری از افراد به سمت این پلتفرم بروند و وبسایت خود را بر پایه آن بنا کنند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس یک بسته نرمافزاری رایگان و متنباز آنلاین است که قابلیت ایجاد وبسایتهای متنوع را برای کاربران فراهم میکند. با این حال، مهمترین ویژگی وردپرس این است که فقط بر روی سرورهای وب قابل نصب و اجرا است و برای نصب روی سیستم عاملهای مانند ویندوز و مک ارائه نمیشود.
وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (CMS)، توسط بسیاری از برندهای معتبر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. بین این برندها میتوان به نامهایی مانند BBC، Wired، Beyonce، Vogue و غیره اشاره کرد. در حال حاضر، وردپرس یکی از محبوبترین CMSها است که 30 درصد از وبسایتهای موجود با استفاده از آن ساخته شدهاند.
وردپرس قابلیت ساخت وبسایتهای متنوع را با شامل مواردی مانند وبلاگهای کلاسیک، فروشگاههای تجارت الکترونیک، وبسایتهای کسب و کار، انجمنها، شبکههای اجتماعی و… فراهم میکند. اما باید به خاطر داشت که این سیستم مدیریت محتوا، با توجه به بودن بهترین CMS رایگان و متنباز، به هیچ وجه به طور کامل به صورت رایگان در دسترس نیست.
اما مطمئن باشید بهترین راه برای ساخت وب سایت با کمترین هزینه و بدون دانش برنامه نویسی استفاده از همین CMS است.