اگر به تازگی به دنیای شگفت‌انگیز تحلیل تکنیکال گام نهاده‌اید، اولین ابزاری که باید با آن آشنا شوید، تریدینگ ویو ( Trading View ) است.

این نرم‌افزار نه تنها ابزاری فوق‌العاده برای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتالی و بررسی نمودارها است، بلکه از آن برای به اشتراک‌گذاری استراتژی‌های معاملاتی با دیگر تریدرها و حتی آموزش هم استفاده می‌شود.

فرقی نمی‌کند شما یک تریدر مبتدی باشید یا بسیار حرفه‌ای که به اصطلاح “نهنگ‌های بازار” نامیده می‌شوند، به هرحال نرم‌افزار تریندینگ ویو حیاتی‌ترین ابزاری است که به آن احتیاج دارید.

معرفی تریدینگ ویو

شاید اگر با تحلیل تکنیکال آشنا نباشید، در اولین برخورد با تریدینگ ویو کمی بترسید! اما نگران نباشید، برخلاف ظاهر سرسخت و خشک، این نرم‌افزار زندگی حرفه‌ای شما به عنوان تریدر را برای همیشه دگرگون خواهد کرد و دیدی بسیار جامع نسبت به بازارهای مختلف با آن پیدا خواهید کرد.

به عنوان مثال اگر طرفدار ترید کردن در بایننسس باشید، حتما متوجه شده‌اید که به صورت رایگان می‌توانید در این صرافی به تریدینگ ویو دسترسی داشته باشید.

به کمک این وب‌سایت می‌توانید اندیکاتورهای تکنیکال را شخصی‌سازی کنید و Asset های مالی را به راحتی تحلیل کنید.

اندیکاتور چیست؟

اندیکاتور

اندیکاتورها ابزارهایی هستند که با اعمال یک‌سری روابط ریاضی مشخص، روی قیمت سهم یا حجم معاملات یا هر دو شکل می‌گیرند و از آن‌ها برای هشدار، پیش بینی و تایید تحلیل استفاده می‌شود.

آشنایی با اندیکاتورهای مختلف به تحلیلگران کمک می‌کند تا سرعت و دقت تحلیل‌های خود را افزایش دهند.

مثلا یکی از اندیکاتورهای مشهور، «میانگین متحرک ساده» است. هر نقطه روی این اندیکاتور، بیانگر میانگین قیمت در چند دوره گذشته است و از آن برای شناسایی روند سهم استفاده می‌شود.

به این صورت که اگر در حال رشد باشد، نشان‌دهنده روند صعودی و اگر در حال کاهش باشد، نشان‌دهنده روند نزولی است.

کاربرد تریدینگ ویو

فقط 12 سال از عرضه این نرم‌افزار به جهانیان می‌گذرد اما امروز به بزرگ‌ترین ابزار تحلیل تکنیکال تبدیل شده است.

خبر خوب این است که این سرویس کاملا مبتنی بر وب است البته اگر استفاده از اپلیکیش موبایل را ترجیح می‌دهید،  می‌توانید از  نسخه iOS یا اندروید استفاده کنید.

Trading View دارای 2 سطح دسترسی مبتدی و پیشرفته است. دسترسی اولیه به امکانات کاملا رایگان است اما پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد دارید به صورت حرفه‌ای ترید کنید حتما نسخه وب پریمیوم را خریداری کنید.

در نسخه رایگان شما به یک چارت و 3 اندیکاتور دسترسی خواهید داشت و باید تبلیغات پاپ‌آپ آزار دهنده را تحمل کنید اما نکته مهم است این است که دسترسی پریمیوم رایگان نیست و شما ملزم به پرداخت هزینه خواهید بود.

نحوه ثبت نام رایگان و ورود به سایت تریدینگ ویو

گفتیم که برای استفاده از امکانات این سایت، ابتدا باید وارد یک حساب کاربری در آن ایجاد کنید. برای این کار از لینک زیر وارد trading view شوید و روی Get Started  کلیک کنید.

[button color=”red” size=”medium” link=”https://www.tradingview.com/” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]برای ورود کلیک کنید[/button]

تریدینگ ویو

اگر مبتدی هستید، گزینه “Try free basic” و در صورت تمایل به خرید اکانت، یکی از برنامه‌های +Pro ،Pro یا Premium را انتخاب کنید.

سپس یکی از گزینه‌های ورود از طریق ایمیل گوگل، فیسبوک، توییتر، یاهو، اپل یا لینکدین را انتخاب کنید.

به همین سادگی ساخت حساب رایگان به پایان می‌رسد و می‌توانید وارد این پلتفرم شوید.

دانلود و نصب تریدینگ ویو روی موبایل و دسکتاپ

همانطور که پیش‌تر توضیح دادیم این پلتفرم کاملا مبتنی بر وب است و برای استفاده از آن حتما نباید اپلیکیشن آن را دانلود کنید اما چنانچه قصد انجام این کار را دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از طریق وب‌سایت رسمی این پلتفرم و از طریق لینک زیر اقدام کنید.

[button color=”red” size=”medium” link=”tradingview.com/desktop” icon=”” target=”true” nofollow=”false”]برای دانلود کلیک کنید[/button]

سپس با توجه به سیستم عامل دیوایس خود یکی از گزینه‌های زیر را انتخاب کنید:

  • دانلود تریدینگ ویو برای اندروید ازGoogle Play Store
  • دانلود تریدینگ ویو برای iOS ازApp Store

بعد از این که فرایند دانلود کامل شد؛ در صورتی که در نسخه وب پیشتر اکانتی ساخته‌اید، روی Open و سپس Log in کلیک کنید تا وارد حساب خود شوید.

آموزش خرید اکانت‌های پرو و پریمیوم در تریدینگ ویو

اشتراک‌های پولی این پلتفرم به اندیکاتورهای بیشتر و نمودارهای همزمان بیشتری ارائه می‌دهد

اگر قصد دارید در یکی از پلن‌های غیر رایگان تریدینگ ویو ثبت نام کنید، 3 راه‌حل پیشروی شماست:

  • به صورت مستقیم: تمامی کارت‌های اعتباری و حساب‌های PayPal قابلیت خرید از تریدینگ ویو را دارند. در صورتی‌که به پی‌پال دسترسی دارید، به راحتی می‌توانید پلن‌های مورد نظر خود را خریداری کنید.
  • پرداخت با کریپتو: حساب‌های سالیانه این پلتفرم را می‌توان با رمز ارزهایی از جمله بیت کوین، اتریوم، بیت کوین کش، لایت کوین و دوج کوین و صرافی کوین بیس خریداری کرد.
  • سفارش از طریق وب‌سایت‌های واسطه: وب سایت‌هایی نظیر ایرانیکارت کار تسهیل خرید اکانت‌های خارجی را برای کاربران ایرانی فراهم کرده‌اند. با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید گزینه‌های مشابه را پیدا کنید. البته مسئولیت احراز هویت و عدم کلاهبردار بودن این وب‌سایت‌ها به عهده خود شماست.

کدنویسی Trading View

جالب است بدانید که این پلتفرم زبان برنامه‌نویسی اختصاصی خود یعنی پاین اسکریپت (Pine Script) را طراحی کرده است که به کاربران تریدینگ ویو امکان ساخت اندیکاتورهای شخصی‌سازی‌شده و اجرای آن‌ها روی سرور را می‌دهد.

این ابزار را می‌توانید در نوار ابزار پایین هر چارت به نام گزینه “Pine Editor” مشاهده کنید.

اگر قصد یادگیری این زبان را دارید می‌توانید از اندیکاتورهای Built-in استفاده کنید، چرا که متن باز بوده و با کمی کنجکاوی می‌توانید رمز و راز نهفته در این خطوط را کشف کنید.

تریدینگ ویو چه معایبی دارد؟

این پلتفرم مانند هر پلتفرم دیگری قطعا جا برای رشد و پیشرفت دارد اما همچنان یکه‌تاز عرصه تکنیکال است.

از معایب آن هم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از آنجایی که این ابزار به شدت محبوب و رایج است در تمام شبکه‌های اجتماعی می‌توانید توصیه‌هایی برای استفاده از آن پیدا کنید که البته اکثر آن‌ها مبتنی بر حدس و گمان هستند.
  • دارایی یا Asset های محدودی به کمک این ابزار قابل دسترسی هستند
  • تعداد محدود کارگزاری و پلتفرم‌های همکار
  • ارائه خدمات پشتیبانی فقط به کاربران پریمیوم و پرو

در پایان

از آن‌جایی که تریدینگ ویو در زمینه تولید محتوای آموزشی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، توصیه می‌کنیم حتما از مطالب وبلاگ آن که به صورت رایگان در اختیار همگان است، حتما استفاده کنید.

از توصیه‌های ارائه شده در چت‌روم‌ها به دلیل ریسک بالا به شدت دوری کنید و در نهایت این پلتفرم را به عنوان دریچه‌ای برای ورود به دنیای بی حد و مرز تحلیل تکنیکال ببینید.