هنگامی که قصد خرید سرور داشته باشید یا بخواهید فعالیت خود را به عنوان نمایندگی فروش هاست آغاز کنید، باید با سیستم مدیریت هاستینگ یا WHM آشنایی داشته باشید. این سرویس از محصولات شرکت cPanel است و هر دوی آنها روی سرور نصب میشوند. برای آشنایی بیشتر و بررسی تفاوت این سرویس با سی پنل در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید:
https://hostida.com/blog/what-is-web-hosting-control-panel/
WHM چیست؟
WHM یا Web Host Manager نرم افزاری تحت وب است که وظیفه کنترل و مدیریت کاربران سرور اختصاصی و مجازی را برعهده دارد. اگر بخواهیم کاربرد این سرویس را به اختصار توضیح دهیم، باید بگوییم که به کمک WHM میتوانید برای هر کاربر (وبسایت) حساب کاربری جداگانه بسازید و کنترل منابعی مانند ترافیک، فضای دیسک و … را در دست بگیرید.
قابلیتهای WHM
شرکتهای هاستینگ و به طور خاص مدیران سرور، نیازمند سیستمی منعطف و کارآمد برای پاسخگویی به کاربران خود هستند. WHM همچنین به شما امکان می دهد پهنای باند و فضای دیسک هر حساب را تنظیم کنید. به این ترتیب سایتهای کوچک نیازی به پرداخت هزینه اضافه ندارند.
پنل مدیریتی WHM ویژگی منحصربفردی دارد و آن هم قابلیت اضافه کردن ماژولهای دلخواه برای توسعه امکانات آن است. بدین ترتیب شما میتوانید موارد زیر را به سادگی در اختیار داشته باشید:
- استفاده هر نماینده از برند خود در سیستم نمایندگی WHM
- مانیتورینگ منابع سرور و مشاهده پروسه های فعال (Process Manager)
- ساخت پکیج های متنوع
- ایجاد تغییرات روی یک یا چند حساب کاربری
- ساخت، حذف و مسدود سازی حسابهای متعدد
- ایجاد بک آپ یا پشتیبان
- اتصال به WHMCS
- قابلیت تغییر نام دامنه و نام کاربری مشتریان.
- مدیریت و مانیتورینگ سایتها (بازیابی رمز عبور).
- قابلیت تنظیم درخواستهای پشتیبانی مشتریان از طریق سیپنل.
- قابلیت ایجاد صفحهی پیشفرض شخصی پس از ایجاد حساب کاربری جدید.
- قابلیت نصب چندین سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس یا جوملا
cPanel چیست؟
سی پنل یکی از محبوبترین کنترل پنلهای سرور لینوکسی است. cPanel به کاربران این امکان را میدهد تا همه خدمات را به راحتی در یک مکان واحد مدیریت کنند. در حال حاضر سی پنل یکی از استانداردترین کنترل پنلها و آسانترین راه برای مدیریت سایت شما میباشد. که بیشتر طراحان و توسعه دهندگان وب به خوبی با آن آشنا هستند و شرکتهای میزبان وب بیشترین استفاده را از کنترل پنل cPanel دارند.
ویژگیهای cPanel
این کنترل پنل به کاربران اجازه میدهد تا مدیریت فایلهای خود را به سادگی هرچه تمامتر انجام دهند. رابط کاربری ( GUI) سی پنل شما را قادر میسازد که بدون کد نویسی، سیستم میزبانی وب خود را مدیریت کنید؛ به زبانی سادهتر، به پنل مدیریتی هاست از سمت کاربر cPanel میگویند. ویژگیهای کلیدی سیپنل که موجب کاربرپسندی و محبوبیت آن شده است عبارتند از:
- امکان اضافه کردن add on domains و مدیریت ایمیل منطبق با پلنهای هاستینگ
- آپلود، حذف و جابجایی فایلها از طریق FTP
- ادان ها و API های متنوع
بیشتر بخوانید:
https://hostida.com/blog/how-to-create-email-account-on-cpanel/
تفاوت WHM و cPanel چیست؟
اکنون که با این 2 سرویس آشنا شدیم، به بررسی تفاوتهای آنها میپردازیم. تفاوتهای اصلی این کنترل پنلها عبارتند از:
با توجه به توضیحات بالا، WHM یک لایه بالاتر از اکانت cPanel است و کنترل پنل سمت ادمین است و بنابرای کاربران به آن دسترسی ندارند . اما سی پنل مختص کاربران است.
خرید whm و cPanel
این 2 سرویس متعلق به شرکت cPanel هستند، بنابراین برای خرید لایسنس آنها باید توانایی پرداخت ارزی در سایت CPanel.net را داشته باشید. با توجه به محدودیتهای کاربران ایرانی این نکته را حتما مد نظر قرار دهید، زیرا بسیاری از سرویسدهنده از کپیهای غیرقانونی استفاده کرده و کاربران خود را با انواع بدافزار ها درگیر خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:
https://hostida.com/blog/download-link-in-cpanel/
سخن پایانی…
WHM قدرتمندترین نرمافزار مدیریت هاستینگ است و به قدری امنیت بالا و عملکرد قابل قبولی دارد که هر مدیر سروری را به رغم قیمت بالای لاینسس خود، برای خرید ترغیب میکند.