cloudflare چیست ؟

cloudflare چیست ؟ کلودفلر یک شرکت در حوزه زیر ساخت اینترنت و امینت وب‌سایت و.. می‌باشد که خدماتی چون: CDN ،DNS و… را به کاربران خود ارائه می‌دهد. این شرکت هم مانند اکثر شرکت‌های بزرگ، خدمات رایگان و غیر رایگانی را در اختیار کاربران خود می‌گذارد. خدماتی مانند CDN یا Content Delivery Network که در زبان فارسی به آن شبکه تحویل محتوا می‌گویند. وظیفه این شبکه، ذخیره سازی محتوا از وب‌سایت‌های زیر مجموعه و بارگذاری آن‌ محتوا روی سرور های خود است. این ذخیره سازی باعث می‌شود زمانی که یک کاربر اینترنت وب‌سایت شما را فرا می‌خواند محتوای مورد نیاز از نزدیک‌ترین سرور Cloudflare خوانده شود و برای کاربر به نمایش درآید. این عمل باعث بالا رفتن سرعت بارگذاری وب‌سایت می‌شود. خدمت دیگری که کلودفلر ارائه می‌کند DNS Server است که با استفاده از این امکان که رایگان هم در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، می‌توان آدرس سرور وب‌سایت را به سرور های Cloudflare تغییر داد که این عمل باعث بالا رفتن امینت وب‌سایت و مخفی ماندن سرور اصلی و جلوگیری از حملاتی مانند DDoS می‌شود. کلودفلر علاوه بر خدماتی که به آن‌ها اشاره شد، خدمات بسیار دیگری هم ارائه می‌کند، اما با توجه به اینکه در این مقاله قصد آموزش ایجاد اکانت در Cloudflare را داریم، بیشتر وارد جزئیات نمی‌شویم تا در مقالات آینده به صورت تخصصی به این مطالب بپردازیم.


مقالات مرتبط :

1 . آموزش فعال سازی SMTP

2 . آموزش نصب افزونه در وردپرس

3 . اتصال سرور مجازی به دامنه از طریق کلودفلر ( Cloudflare )

4 . آموزش فعال سازی ssl سی پنل


اما چگونه یک اکانت کلودفلر ایجاد کنیم؟

برای عضویت ابتدا باید وارد وب‌سایت Cloudflare شوید و روی دکمه Sign Up کلیک نمایید.

1-cloudflare

پس از وارد شدن به قسمت ثبت نام، نیاز است که یک ایمیل معتبر و یک رمز عبور برای حساب کاربری خود انتخاب نمایید و سپس روی Create Account کلیک نمایید.

signup-on-cloudflare

پس از انتخاب نام کاربری و رمز عبور، دامنه مورد نظر خود را وارد نمایید و سپس روی Add site کلیک نمایید. “توجه داشته باشید برای اضافه کردن یک دامین در این قسمت نیاز است که قبلا ثبت دامنه را انجام داده باشید.”

add-domain-on-cloudflare

پس از انتخاب دامنه به مرحله انتخاب پکیج‌ها خواهید رسید و در صورتی که تمایل به فعال سازی نسخه رایگان دارید، روی پکیج Free کلیک نمایید و سپس روی Continue کلیک نمایید.

use-free-cloudflare-package

بعد از انتخاب پکیج، کلودفلر اقدام به بررسی و شناسایی DNS رکورد های موجود بر روی دامنه‌ی وارد شده می‌کند.

scan-DNS

و پس از شناسایی تمام رکورد های موجود، آن‌ها برای شما به نمایش در خواهد آورد. domain-info

پس از تکمیل فرایند شناسایی رکورد های موجود، روی Continue کلیک نمایید تا کلودفلر NS های فعال روی هاست یا سرور مجازی وب‌سایت شما را شناسایی کند و سپس NS های جدیدی که نیاز است بر روی پنل دامنه خود قرار دهید را به شما معرفی نماید. پس از تنظیم NS های جدید بر روی دامنه خود، روی Done, check nameservers کلیک نمایید تا وارد آخرین مرحله ایجاد اکانت شود.

 

new-cloudflare-NS-for-Domain

در آخرین مرحله چند مورد از تغییراتی که می‌تواند به عملکرد وب‌سایت شما بهبود ببخشد را مشاهده خواهید کرد که نحوه عملکرد هر بخش را بصورت جزئی در ادامه توضیح خواهیم داد.

quick-start-guide

قسمت Improve security تمرکز روی بحث امنیت وب‌سایت و کاربران دارد، در ادامه با هر یک از این قسمت‌ها آشنا خواهید شد.

Automatic HTTPS Rewrite

در صورتی که سرور یا وب‌سایت شما بصورت پیشفرض در حالت HTTP باشد، کلودفلر به حالت اتوماتیک آدرس ها را با HTTPS به کاربران برمی‌گرداند.

quick-start-guide2

Always use HTTPS

مرحله دوم نیز تقریبا مشابه مرحله اول عمل کرده و در صورتی که کاربران آدرسی از وب‌سایت شما را با HTTP وارد کنند، کلودفلر به صورت اتوماتیک آدرس را به صورت HTTPS باز خواهد کرد.

quick-start-guide3

Optimize performance

در مرحله آخر، کلودفلر اقدام به بهینه سازی فایل‌های وب‌سایت شما که CSS ،HTML و JavaScript می‌باشند می‌کند و این عمل باعث بهبود عملکرد وب‌سایت شما خواهد شد.

quick-start-guide4

پس از تکمیل فرایند های امنیتی جهت مشخص شدن وضعیت گواهی ssl و بهینه سازی، شما یک خلاصه از تنظیمات اعمال شده را مشاهده می‌نمایید.

 

quick-start-guide5

پس از مرور تنظیمات روی دکمه Finish کلیک نمایید، حال ایجاد اکانت cloudflare چیست به اتمام رسید.

sign-up-end

 

لازم به ذکر است استفاده از CloudFlare برای دامنه IR هم امکان پذیر میباشد و کاربرانی که از دامنه ملی ایران استفاده میکنند مشکلی در استفاده از خدمات این کمپانی نخواهند داشت.

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا به توضیحات مختصر در مورد کلودفلر و سپس به آموزش ایجاد یک اکانت رایگان در این وب‌سایت پرداختیم. در آموزش‌های آتی همراه ما باشید تا نحوه کارکردن با منو های مختلف این وب‌سایت را به شما همراهان گرامی آموزش دهیم.