DNS Changer نرم افزار مفید، کم حجم و رایگانی است که به کاربران این امکان را میدهد تا با یک کلیک بین معروفترین DNS های ایرانی حرکت کنند و به راحتی و بدون طی مراحل پیچیده DNS خود در ویندوز را تغییر دهند.
DNS چیست؟
DNS مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت است. همانطور که شما برای تماس با دیگران به جای بخاطر سپردن شمارهی آنها، از دفترچه تلفن استفاده میکنید، DNS نیز مانند یک دفترچه تلفن عمل میکند و نیازی به حفظ کردن آدرس IP ها نیست. همانطور که میدانید، کامپیوترها برای اتصال به یکدیگر از اعداد یا همان IP آدرسها استفاده میکنند.
Domain Name System فهرست توزیع شدهای است که نام دامنه قابل خواندن توسط انسان مانند yahoo.com را به اعداد خوانا برای کامپیوترها یعنی IP آدرس تبدیل میکند. برعکس این نیز در مورد DNS صدق میکند، یعنی DNS سیستمی است که نام دامنه وب را سازماندهی میکند و آنها را برای همه کسانی که میخواهند به شبکه وصل شوند، قابلفهمتر میکند.
بیشتر بخوانید:
https://hostida.com/blog/dns/
DNS چگونه کار میکند؟
هنگامی که از سایتی بازدید می کنید، کامپیوتر شما یک سری مراحل را برای تبدیل آدرس وب قابلخواندن انسان به یک آدرس IP قابلخواندن ماشین دنبال میکند. این اتفاق هر بار که از یک نام دامنه استفاده میکنید، چه در حال مشاهده وبسایتی باشید، چه در حال ارسال ایمیل و یا گوش دادن به ایستگاههای رادیویی اینترنتی باشید، رخ میدهد.
هر سایت نامگذاری شدهای میتواند با بیش از یک آدرس IP مطابقت داشته باشد. در حقیقت، برخی سایتها صدها یا بیشتر آدرس IP دارند که با یک نام دامنه واحد مطابقت دارند. در نتیجه به سیستم DNS نیاز است تا آدرسهای IP را به نام دامنه قابلخواندن افراد تبدیل کند، چرا که به خاطر سپردن تعداد زیادی عدد دشوارتر از یک نام دامنه ثابت است.
اگر فقط یک دایرکتوری برای سایت وجود داشته باشد، آنگاه وقتی تعداد درخواستها برای بازدید از یک سایت زیاد شود، مدت زمان زیادی طول میکشد تا به درخواست شما پاسخی داده شود. در عوض، اطلاعات DNS در سرورهای زیادی به اشتراک گذاشته میشود، اما به صورت محلی نیز در کامپیوتر مشتریان ذخیره میشود. این احتمال وجود دارد که شما چندین بار در روز از یک سایت بازدید کنید. با ذخیره شدن در کش دیگر نیازی به هر بار حلوفصل کردن نام دامنه با آدرس IP نیست. در نتیجه تعداد دفعاتی که لازم است از DNS استفاده شود، کمتر از تعداد دفعاتی است که شما یک سایت را در مرورگر جستجو میکنید.
DNS از یک پایگاه داده سلسله مراتبی استفاده میکند که حاوی اطلاعاتی در مورد نام دامنه است. فرض کنید شما در مرورگر خود نام دامنه سایتی را وارد میکنید. اولین کاری که کامپیوتر شما انجام خواهد داد، ارسال درخواست به سرور DNS محلی سیستم عامل است تا بررسی کند که آیا پاسخ مورد نیاز شما در حافظه نهان (Cache) کامپیوتر ذخیره شده است یا خیر. اگر در حافظه پنهان یافت نشد، درخواست شما از طریق اینترنت به یک یا چند سرور دی ان اس ارسال میشود که بهطور کلی توسط ارائهدهنده خدمات اینترنت شما با آنها ارتباط برقرار میشود. اگر اطلاعات لازم در این سرورهای DNS یافت نشود، درخواست به سرورهای خارجی دیگر ارسال میشود.